Turisas – Stand Up And Fight

Yksi kotimaamme tunnetuimpia folk metalliorkestereita, Turisas, hyökkää taistelutantereille kolmannella täyspitkällään ”Stand Up And Fight”. Kuvailin levyä ensi kuuntelulla yksinkertaisesti sanalla massiivinen, eikä se siitä ole miksikään muuttunut, vaikka levy on sittemmin stereoissa pyörinyt useampaan otteeseen. Levyllä kun on hetkittäin varmasti muutama sata raitaa päällekkäin tai ainakin siltä se kuulostaa, joten sisällön puutteesta sitä ei ainakaan voi moittia.

Ja kun puitteet ovat myös äänimaailman puolesta kunnossa, niin toki itse musiikkikin toimii suurimmalta osalta levyä kuin se kuuluisa junan vessa. Etenkin levyn eepisemmät kappaleet ”The March Of The Varangian Guard”, nimikappale ”Stand Up And Fight” sekä levyn lopettava ”The Bosphorus Freezes Over” ovat tämänkaltaisen ”taistelumetallin” ehdotonta eliittiä. Levyn loppuun kuultava suomeksi toteutettu kuorolaulanta toimii erinomaisesti ja ihmettelenkin, miksi yhtye ei hyödynnä tätä hienoa kieltämme enempää musiikissaan?

Aivan täysiä pisteitä en levylle ole kuitenkaan valmis antamaan, sillä hetkittäin kappaleissa kuten ”Hunting Pirates”, ”Venetoi!-Prasinoi!” sekä ”The Great Escape” eksyy yhtye liiaksi Star Wars-kaltaisen soitannon puolelle. Sinänsä, kuten sanotaan, vaihtelu virkistää, mutta tässä tapauksessa tuo vaihtelu on yksinkertaisesti hieman liikaa.

Turisas on mielestäni omannut aina valtavan potentiaalin, mutta se napakymppi levy on vielä antanut odottaa itseään, eikä myöskään ”Stand Up And Fight” vielä ole se. Mutta parempaan suuntaan hitain ja varmoin askelin yhtye on menossa ja koska kyseessä on vasta yhtyeen kolmas levy, niin eiköhän se kympin arvoinenkin levy sieltä vielä joku päivä ilmesty. Eikä tässäkään arvosanassa mitään häpeämistä ole.

8/10

Kappalelista

1.The March Of The Varangian Guard
2.Take the Day!
3.Hunting Pirates
4.Venetoi! – Prasinoi!
5.Stand Up And Fight
6.The Great Escape
7.Fear The Fear
8.End Of An Empire
9.The Bosphorus Freezes Over

http://www.myspace.com/turisasofficial

Kirjoittanut: Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua

3 kommenttia

  1. Hieman korkeampaa arvosanaa itse odotin, mutta hyvältä vaikuttaa tämän ja lauantaisen tavastian keikan perusteella!
    Levy pistetty tilaukseen, hyvä arvostelu :)

  2. toi arvosana oli vähän siinä vaiheilla, että 8 vai 9, kun ei meillä noita puolikkaitakaan ole käytetty. Ja ottakaa huomioon, että kun skaala on 0-10, on 8 kuitenkin aika helvetin hyvä.