Turku jälleen vaarassa jäädä vaille yhtä elävän musiikin paikkaa

Kirjoittanut Nikki Jääsalmi - 6.1.2019


Vuosikymmenen ajan Turussa elävää musiikkia tarjonnut Streetbar 95 Satakunnantien varrella on vaarassa joutua laittamaan ovet säppiin. Ravintolassa on tarjolla karaoke-iltojen ohella livemusiikkia suunnilleen kerran viikossa, ja lauteilla on nähty kokeneita akteja, kuten Sig, Ben Granfelt, Pelle Miljoona ja raskaan rockin legendaarisia herroja sisältänyt Tau Cross. Areena on ollut avoinna myös aloitteleville yhtyeille, ja populaarimusiikkiin sisustuksessaan suuntautuneen ravintolan mahdollisuuksia ovat hyödyntäneet monet ulkopuoliset keikkajärjestäjät.

Paikan valtteja on ollut myös paikallisen musiikkikonkarin, Erkka Makkosen johdolla järjestetyt jamit jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Paikalla on käynyt muusikoita aina pohjoista Suomea myöden, ja kuulemma useampi bändikin on saanut alkunsa jamien kautta.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Streetbarissa on kiinteä PA ja yhtyeen keikat heijastetaan screenille, minkä myötä bändeillä on myös mahdollisuus saada tallenne omasta keikastaan. Yleisön näkökulmasta huomioitavaa on, että bändien katsomisen ohella ravintolasta on mahdollisuus tilata purtavaa nestemäisen aterian kylkeen.

Omistaja Sivi Kokin mukaan hyvän joulukuun ansiosta tammikuu on pelastettu, mutta sen jälkeen on mahdollisesti laitettava lappu ovelle, jos tahti ei muutu. Yleisön määrä keikoilla on ollut laskusuhdanteessa, ja näin ollen ravintolan toiminta on hankaloitunut huomattavasti. Tästä huolimatta periksi ei ole annettu ja ohjelmaa on lyöty kiinni eteenpäin kevättä kohti. Streetbar 95 on osallisena 9.-12.1. järjestettävässä Turku Band Festivalissa, jolloin koko kaupunkia verhoava festivaali marssittaa lauteille hurjan määrän bändejä.

Tulevaisuuden muihin esiintyviin nimiin kuuluvat myös muun muassa Halavatun Papat sekä suomalaisen thrashin alkuhämäristä tutun The Hirvi -yhtyeen keikka useamman kiertuekumppanin kera. Tiedot keikoista kannattaa tarkastaa aina Streetbarin Facebook-sivuilta. Keikoille halajavien tai niitä järjestävien kannattaa myös ottaa yhteys suoraan ravintolaan.