Turku on mätä – livekeikoistaan tunnettu Baaribaari lopettaa

Kirjoittanut Juhani Mistola - 6.2.2019

Turkulainen, monipuolisesta musiikkitarjonnastaan tunnettu anniskeluravintola Baari – tuttavallisemmin Baaribaari – lopettaa.

5.2.2019 julkaistun Facebook-päivityksen mukaan ravintolan omistaja Iberia Oy myy liiketoiminnan ja ravintolatilat saneerataan uuden omistajan myötä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei Baaribaarin toiminta enää jatku nykyisen kaltaisena, ainakaan nykyisessä osoitteessa Aurakatu 14.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lopettaminen tapahtuu yllättävän nopeasti, sillä Baaribaari on auki viimeistä kertaa jo sunnuntaina 10.2. Livekeikkoja oli sovittu pitkälle kevääseen, mutta ne perutaan tapahtuneen johdosta. Kuluvan viikon tapahtumat toteutetaan suunnitellusti, mukaan lukien Rajajoki-yhtyeen keikka perjantaina 8.2. Lauantaina 9.2. järjestettävä punk-ilta jää Baarin viimeiseksi liveillaksi. Siellä esiintyvät virolainen Dead Furies ja kotimaiset Rokets, Last Shot At Fame ja Väistä!. Kuten kaikki Baaribaarin livekeikat kautta aikojen, myös nämä tapahtumat ovat maksuttomia.

Ravintola on toiminut vuodesta 2015 alkaen ja se on herättänyt valtakunnallista huomiota monipuolisena matalan kynnyksen keikkapaikkana. Siellä ovat esiintyneet niin rock-, metal-, punk-, reggae-, folk- ja etnoartistit kuin räppärit ja DJ:tkin. Unohtaa ei tule myöskään säännöllisiä jameja tai legendaarisia Nagei ja regei -iltoja.

Erityisen kipeäksi lopettamispäätöksen tekee se, että Turku on noussut surullisen kuuluisaksi kehnon keikkapaikkatilanteensa vuoksi. Viime vuosina kaupungissa ovat lopettaneet mm. Klubi, Gong, Rokbar ja Waterloo. Myös Anniskeluliike Portti on lopettanut iltakymmenen jälkeen esitettävät sähköiset livekeikkansa taloyhtiön vaatimusten vuoksi. Näiden lisäksi Dynamo on ollut purkuvaaran alla jo vuosia. Kaaoszinekin uutisoi taannoin Street Bar 95:n lopettamisuhasta. Mikä Turkua vaivaa?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

Baaribaarin viimeisen viikon aikataulu

Luetuimmat

Uusimmat