Naer Mataron

Turku Saatanalle -keikkansa peruneet Naer Mataron ja Sielunvihollinen esiintyivät lauantaina Vantaalla – keikat menestyksekkäitä tuhotöistä huolimatta

Kirjoittanut Teemu Esko - 5.9.2017
Naer Mataron

Kreikkalaisen Naer Mataronin oli määrä soittaa ensimmäinen Suomen keikkansa jo helmikuussa Turku Saatanalle V -tapahtumassa, mutta yhtye joutui Sielunvihollisen ohella perumaan esiintymisensä poliittisista syistä. Yhtyeet nousivat lauantaina 2.9. lavalle Vantaan Bar Rock Bearissa Aegruksen kanssa, mutta Revanssi Saatanalle -tapahtumakaan ei välttynyt täysin aktivistien protestoinnilta. Tilaisuutta koitettiin nimittäin estää kaatamalla laastia baarin vessanpöntöihin, aiheuttaen 30 000€ kulut. Tekijät tallentuivat kuitenkin videokameroille, eivätkä tuhotyöt tehneet hallaa illan keikoille.

Katso tästä Bar Rock Bearin julkaisut aiheeseen liittyen:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Video Naer Mataronin keikalta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tapahtumien järjestäjä Metallihelvetti kommentoi tannoin Naer Mataronin ja Sielunvihollisen poistamista Turku Saatanalle -tapahtuman ohjelmistosta:

Metallihelvetin tiedote 26.1.

Kreikkalaisen Naer Mataron -yhtyeen jäsenen Kaiadasin osallisuus äärioikeistopuolue Golden Dawniin on nyt johtanut siihen, että bändin esiintyminen Turku Saatanalle V -tapahtumassa 3.2. halutaan peruuttaa Gongin omistajatahon puolelta. Gongille ja muille yhteistyökumppaneillemme suunnattujen boikottiuhkia sisältävien viestien sisältönä on ollut mm. huoli siitä, että tällaiset black metal -konsertit toimisivat väylinä äärioikeiston jäsenvärväykseen. Tai että Gong toimisi tapaamispaikkana Kaiadaksen poliittisesta toiminnasta kiinnostuneille uusnatseille. Nämä ovat vääriä väitteitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaiadas ei soita bändissä livenä ollenkaan.

Naer Mataronilta:
”Firstly the club has wrong info as Kaiadas dont play live , so he will not come in Finland.
so you can tell the club that he will not be in the live show.
check the live in Blast fest. and Ragnard fest. ect that he is not playing with them. so the venue will not have a problem

line up is
Marek Golas guitars/vox from mighty Lost Souls
Jonatha Garofoli ex drummer from mighty Melechesh
Christopoulos Dimitrios Bass/vox
Schoinas Sotirios guitars from mighty Crucifiction/Goat Vomit”

Keikkapätkä edellisvuoden Blastfestiltä:
https://www.youtube.com/watch?v=BvaP89Y9Odc

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Naer Mataronilla bändinä ei ole mitään tekemistä mainittujen ääriaatteiden kanssa. Naer Mataron on black metal -yhtye, jonka sanoitukselliset teemat ovat mm. Metal Archivesin mukaan ”Satanism, Anti-Christianity, Blasphemy, Occultism, Paganism”.

Toisen bändin, Sielunvihollisen, joka on herättänyt närää boikotilla uhkaavissa viesteissä, on väitetty olevan räikeän rasistinen. Syytös perustuu ilmeisesti osaan yhtyeen sanoituksista, joissa mm. kehotetaan nousemaan sotaan islamia vastaan. Samalla lailla kuin joissain muissa kappaleissaan bändi kehottaa – ja tuhannet bändit ennen heitä – nousemaan kristinuskoa vastaan. Emme lyö yhtäläisyysmerkkejä minkään maailmanuskonnon halventamisen ja rasismin välille. On eri asia arvostella ihmisryhmän edustamaa aatetta kuin itse ihmisryhmää.

Black metal -genre perustuu jo lähtökohdiltaan valtakulttuurin ja -koneiston kyseenalaistamiseen ja vastustamiseen. Tähän kuuluu näkyvästi myös uskontojen vastustaminen. Tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta temaattisessa sekä esteettisessä mielessä, sanoitusten sekä visuaalisten elementtien kautta.

Metallihelvetti järjestää vuosittain useita raskaaseen metallimusiikkiin keskittyviä tapahtumia – ei kasvualustoja poliittiselle tai aatteelliselle liikehdinnälle. Emme tue mitään poliittista tai ideologista suuntausta.
Näemme selkeän eron bändien tuotannon ja live-esiintymisten sekä bändien jäsenten mahdollisten henkilökohtaisten aatteiden ja mielipiteiden välillä. Ääriasetuksiin viritettynä niitä ei tule sotkea keskenään tapahtumissamme.
Luonnollisesti Metallihelvetin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki täysikäiset ihmiset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Edellämainituista asioista huolimatta Naer Mataronia ja Sielunvihollista Gongin omistajataho ei halua yhtyeitä tapahtumaamme esiintymään. Tapahtumassa on meillä taloudellisesti aivan liian paljon jo kiinni, joten kätemme ovat täysin sidotut. Korvaavat esiintyjät ilmoitetaan pian.

– Metallihelvettiläiset