Turmion Kätilöt – Dance Panique

Tanssilattialta kuuluu kummia. Vuosikaudet diskovalojen loisteessa paistatellut  sotkeutuu uutukaisellaan tanssikenkiinsä, sillä ”Dance Panique” jää kauas siitä laadusta, josta yhtye on tullut tutuksi. Pientä paniikin poikasta on siis ilmassa, eikä diskometallin sanansaattaja tunnu kovasta yrityksestä huolimatta saavan tanssiaskeleita kohdilleen.

Perusteet ovat kuitenkin mallillaan, sillä albumi on tuttua nykymuotoista TK-kamaa, joka nojaa raskaiden kitararunttausten, värikkäiden syntikkakieputusten sekä tanssittavan iskevyyden ristisiitokseen. Lähes huumoriprojektilta alkuun haiskahtanut yhtye on luonut upeasti nahkansa kuluneiden vuosien aikana, ja nykyisin Savon teknopartio tuntuu hallitsevan suvereenilla tavalla tanssimetallin lokeroa. Kovassa nosteessa oleva yhtye on loistavan liveannin lisäksi luonut kourallisen toinen toistaan upeampia levykokonaisuuksia, joista erityisesti viimeisimmät ovat olleet lähes napakymppejä. Siksi onkin harmi, ettei ”Dance Panique” onnistu jatkamaan tätä upeaa huippulevyjen sarjaa.

”Dance Panique” ei ole missään nimessä huono levytys, sillä tarjolla värikästä musiikkia, jossa riittää koukkuja ja mielenkiintoisia koukeroita vaikka kuinka paljon. Harmittavasti materiaali ei kuitenkaan kokonaisuutena tunnu saavan lantioon riittävästi liikettä, ja mikä pahempaa, se ei jätä isompia muistijälkiä. Useiden kuuntelukertojen jälkeen vain muutama kappale erottuu massasta: albumin parhaimpiin vetoihin nousevat nimikkobiisin lisäksi yksityiskohtia pursuava ”Surutulitus” sekä kauniin melodinen ”Vihko”. Albumin keskinkertaisempaa enemmistöä puolestaan edustavat muun muassa ”Kyynelten tanssi” sekä ”Viha”, jotka monesta hyvästä hetkestään huolimatta taantuvat tasapaksuksi jyystämiseksi.

Vaikka albumilla on vauhtia ja meininkiä riittämiin, ei ”Dance Panique” onnistu räjähtämään samanlaiseen nousukiitoon kuin esimerkiksi ”Technodiktator”, joka on yksi yhtyeen parhaista kiekoista. Totaalisen mahalaskun estävät ensiluokkainen tuotantojälki sekä sävellysten monipuoliset yksityiskohdat, joiden ansiosta kiekon äärellä viettää mieluusti hetken jos toisenkin. Livekokemuksena tämä albumi on varmasti tappajakamaa, mutta kotikuuntelussa se ei saa tanssijalkaa vipattamaan riittävästi.

7+/10

Kappalelista:

  1. Dance Panique
  2. Veren Maku
  3. Surutulitus
  4. Kyynelten Tanssi
  5. Uhriveri
  6. Vihko
  7. Pienet Pirut
  8. Viha
  9. Kuoleman Marssi
  10. To Be Contiuned Kohtaus 3

Kommentoi julkaisua