Turmion Kätilöt – Perstechnique

Turmion Kätilöt on yhtye, joka ei tee kompromisseja. Paljon on sattunut ja tapahtunut vuosien varrella, osansa ovat saaneet niin eräs levy-yhtiö, kuin keikkajärjestäjätkin. Ja olipa yhtye myös ihan valtakunnallisessa uutisoinnissa asti, kun sen loistavaa livespektaakkelia oli eksynyt katsomaan hieman turhan nuori yleisö.

Sen sijaan yhtyeen levytykset ovat menneet alaspäin, jos ei ihan niin kuin lehmän häntä, niin ainakin loivaa mäkeä. Loistavan debyyttialbumin ”Hoitovirhe” jälkeen sekä ”Pirun Nyrkki”, että kolmas albumi ”U.S.C.H.” olivat verrattain sekavia kokonaisuuksia, joista kyllä huippuhetkensä löytyi, mutta samalla myös aivan liikaa täytemateriaalia.

”Perstechnique” onkin aiempiin levyihin verrattuna huomattavasti ehjempi kokonaisuus. Levyn aloittava ”Grand Ball” ei vielä liikoja lupaile mutta sen jälkeen kuultavat kolme kappaletta nimeltä ”Ihmisixsixsix”, ”Suolainen Kapteeni” sekä ”Hanska” ovat juuri sitä, mitä Turmion Kätilöiltä voi parhaimmillaan odottaa; tarttuvia melodioita ja mustalla huumorilla varustettuja loistavia sanoituksia. Yhtyeen heikoin osa-alue on edelleen sen englanninkieliset kappaleet, joita onneksi tällä kertaa kuullaan tasan kaksi. Albumilla on myös yksi instrumentaali ”Herran Toinen Tuleminen”, joka ei tarjoa oikeastaan yhtään mitään ja sen olisikin voinut mielestäni jättää albumilta jopa pois. Parasta antia levyllä tarjoilee yllämainittujen kolmen kovan lisäksi kenties yksi yhtyeen parhaista kappaleista ikinä, viimeiseksi säästetty ”Vedetäänkö Vai Ei”. Härskillä Rammstein-imitaatiolla alkava kappale jaksaa viihdyttää ennen kaikkea irvokkaiden sanoitustensa puolesta kerta toisensa jälkeen ja tulee suurella todennäköisyydellä olemaan kova hitti ensi kesän festivaaleja ajatellen.

Musiikkihan on taidetta, vaikka sitä ymmärtäisi tasan yksi ihminen. Sen sijaan viihdemusiikki ei ole viihdettä, jos se ei viihdytä ihmisiä. Tämän asian oivaltaneena Turmion Kätilöt on uuden levynsä kanssa noussut takaisin sille tasolle, jolle se potentiaalinsa puolesta on aina kuulunut. ”Vedetäänkö Vai Ei” kappaletta lainatakseni, Turmion Kätilöt veti tänään allekirjoittanutta turpiin ja pisteet kotiin.

9/10

Kappalelista

1.Grand Ball
2.Ihmisixsixsix
3.Suolainen Kapteeni
4.Hanska
5.Hellbound Earth
6.Lapset Ja Vanhemmat
7.Herran Toinen Tuleminen
8.Verta Sataa
9.Rukoukset Rattoisat
10.Vedetäänkö Vai Ei

www.myspace.com/officialturmionkatilot

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua

3 kommenttia

 1. ” ”Perstechnique” onkin aiempiin levyihin verrattuna huomattavasti ehjempi kokonaisuus. ”
  ehjempi kokonaisuus, sillä albumi sisältää pelkkää täytemateriaalia

  Mikäli Riku tosissaan antaa albumille melkein täydet pisteet, ei hän albumin kappaleita tuskin ole kuunnellutkaan

 2. niiin, tai sitten mä vaan satun tykkäämään ko. levystä, josta löydän tasan yhden täytebiisin, joka tuossa arvostelussa on mainittukin. Nämä ovat mielipidekysymyksiä.

 3. Avatar Janne Partanen

  Kuten kaikki arvostelut yleensä :-D
  Hyvä Turmareiden lätty, itseäni häiritsee muutamat biisit jotka kuulostavat liikaa 2times terrorilta mutta muuten toimii.