U.D.O. – Celebrator

Saksalainen legenda Udo Dirkschneider on päästellyt suloääniä raspikurkustaan jo liki puolen vuosisadan ajan. Mittavan uran Acceptin keulamiehenä jälkeen omalle soolouralleen lähtenyt mies julkaisee tällä kertaa tuplalevylliseksi paisutetun kokoelman, joka sisältää harvinaisempaa materiaalia etenkin U.D.O.n viime vuosien ajalta. Kokoelmalla on niin singlejulkaisuiden b-puolia, Japanin versioiden bonuskappaleita, muutama ylijäänyt kappale, sekä hieman erikoisempia versioita klassikkokappaleista.

Kaltaiselleni musiikin suurkuluttajalle ratkaisu sopiikin huomattavasti paremmin, kuin perus hittikokoelma, jotka tuppaavat yleensä olemaan kovin turhia julkaisuja. Ilokseni siis huomaan, että tällä kertaa kokoelmasta löytyy materiaalia, jota ei hyllystä jo entuudestaan jo löydy. Samaan hengenvetoon alan kuitenkin miettimään, kuinka keskinkertaisia tuotoksia U.D.O. on viimevuosina julkaissut. Ja jos nämä kappaleet eivät ole mahtuneet levyille, kuten ”Rev-Raptor”, ”Dominator” tai ”Mastercutor”, niin mikä lienee kappaleiden musiikillinen arvo?

Valitettavasti ennustus käy siltä osin toteen, että valtaosa kokoelmasta on niin perusvarmaa kuivahkoa U.D.O.-materiaalia, kuin olla ja voi. Tietysti Udon omintakeinen lauluääni pelastaa edelleen ison osan, mutta kaikkeen sekään ei pysty. Muutamia ihan pirteitä esityksiäkin kokoelmalta löytyy, kuten levyn aloittavat ”Stormbreaker”, sekä ”Tallyman”. Sen sijaan ärsyttävän laahaavat ”Run!”, ”Free Or Rebellion” sekä ”The Silencer” on muutaman kuuntelukerran jälkeen helposti hypittävissä yli. Kokoelman suurin mielenkiinto kohdistuukin hiukan erikoisempaan materiaaliin, joista parhaiten on onnistunut kakkoslevyllä kuultavat venäjäksi laulettu feat. Faktor 2 ”Platchet Soldat”, sekä U.D.O.:n versioima cover-kappale Judas Priest-klassikosta ”Metal Gods”. Muutamia rimanalituksiakin kokoelmalta löytyy, joista mainittakoon esimerkiksi kokoelman päättävä Raven feat. Udo järkyttävä raiskaus jo entuudestaankin ärsyttävästä ”Born To Be Wild”-klassikosta. Myöskään Udon ja Doron duettoballadi ”Dancing With An Angel” ei oikein tahdo ottaa tuulta purjeisiinsa. Pahin tapaus lienee kuitenkin pianoversiointi (!) Acceptin yhdestä tunnetuimmista kappaleista ”Balls To The Wall”, josta on saatu tällä tavalla kyllä kaikki mahdollinen muna otettua pois.

Kokonaisuutena ”Celebrator” on kuitenkin etenkin U.D.O.:n suurille faneille varsin kelpo ostos, mikäli ei ole vaivautunut jo entuudestaan kaikkia singlejulkaisuja ja japskiversioita keräämään kokoelmiinsa. Sen sijaan tutustumista tähän yhtyeeseen tai mieheen laulajana ei välttämättä kannata tällä kokoelmalla aloittaa.

7/10

Kappalelista:
CD 1:
01. Stormbreaker (“Rev-Raptor” Japan bonus)
02. Tallyman (Taken from the “Rev-Raptor” recording session)
03. Run! (Remix)
04. Free Or Rebellion (bonus “Leatherhead” Single)
05. Bleeding Heart (“Dominator” Japan bonus)
06. The Silencer (Taken from the “Dominator” recording session)
07. Bodyworld (bonus “Infected” Single)
08. Systematic Madness (bonus “Infected” Single)
09. HAMMERFALL feat. Udo Dirkschneider – Head Over Heels
10. Balls To The Wall (piano version)
11. Artificialized (Taken from the “Mastercutor” recording session)
12. LORDI feat. Udo Dirkschneider – They Only Come Out At Night
13. Streets Of Sin (bonus “Wrong Side Of Midnight” single)

CD 2:
01. Tears Of A Clown (“Classical Version”)
02. Man A King Ruler (“Mastercutor” Japan bonus)
03. Hardcore Lover (remix from “24/7″ single)
04. Scream Killers (bonus “24/7″ single)
05. U.D.O. feat. Faktor2 – Platchet Soldat (remix with national Russian artist)
06. Borderline (“Thunderball” Japan bonus)
07. U.D.O. feat. Doro – Dancing With An Angel (remix)
08. X-T-C (remix from “A Tribute To ACCEPT Vol. 2″)
09. Azrael (remix from “No Limits”)
10. The Key (remix from “No Limits” Japan bonus)
11. Metal Gods (from “A Tribute To Judas Priest”)
12. RAVEN feat. Udo Dirkschneider – Born To Be Wild

http://www.udo-online.com/

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua