Kuva: Panu Räsänen

Uudistuneelta Red Eleveniltä menevä metallikappale ja -video ”Blackbird”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 27.5.2023

Kotimainen pitkän linjan alternative-bändi Red Eleven on uudistunut. Aiemmin enemmän rockin suunnassa operoinut yhtye on laittanut astetta raskaamman vaihteen silmään, ja uusi tuotanto on aiempaa metallisempaa, jopa progempaa. Hyvä esimerkki uudesta mutta silti tunnistettavasta Red Elevenistä on nyt julkaistu single ”Blackbird”.

”Uuden materiaalin sävellysprosessi sai alkunsa korona-pandemian aikana, kun Teemu Liekkala (kitara) ja Tony Kaikkonen (laulu) alkoivat kokoontua säännöllisesti pohtimaan yhtyeen seuraavia liikkeitä. Biisien aihioita alkoi syntyä hyvällä tahdilla, ja pandemian luoman hämmennyksen myötä uudet kappaleet saivat tunnelmallisen synkän sävyn heti sävellysprosessin alussa. Merkittävässä roolissa yleissoundin luomisen kannalta oli myös se, että Teemu päätti pudottaa kitaransa virettä tuntuvasti päätyen F-drop-vireeseen. Kyseessä on siis todelliset mörököllivirehommat!” kerrotaan bändistä.

Blackbird”-singlen elokuvallinen musiikkivideo toteutettiin jälleen yhteistyössä Red Elevenin luotto-ohjaajan Anssi Korhosen kanssa. Korhonen kuvailee videontekoprosessia seuraavasti:

”Alkuperäinen suunnitelma videosta poikkesi melko paljon siitä, minkä lopulta toteutimme. Tuotannollisista syistä palasimme perusasioiden äärelle. Vahvaa tunnelmaa, hienoja kuvia ja vähän vinksahtanut sisältö. Todella klassinen musavideo.”

Musiikkivideo kuvattiin Red Elevenin basisti Petteri Vaalimaan kodissa Varkaudessa.

”Vaikka ohjaajalla olikin suuremmat visiot videon suhteen, saimme aikaiseksi erittäin hyvän musiikkivideon, joka tukee kappaleen tarinaa ja tunnelmaa”, toteaa Vaalimaa.

Red Eleven keikkailee kesällä ja syksyllä kotimaassa ja on nähtävissä livenä seuraavasti:

22.7. John Smith, Laukaa
5.8. Multamäkifest, Heinola
1.9. Circus, Kuopio
16.9. Ilokivi, Jyväskylä
10.11. Freetime, Jyväskylä

Kokoonpano:

Tony Kaikkonen – laulu
Teemu Liekkala – kitara, taustalaulu
Tero Luukkonen – kitara
Petteri Vaalimaa – basso
Samuli Saari – rummut

Luetuimmat

Uusimmat