Vaikutteeni kappaleina: Shatraug / Behexen

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 9.10.2012

Kotimainen black metal-yhtye Behexen julkaisi vastikään uuden loistavan albuminsa ”Nightside Emanations”. Yhtyeen kitaristi, useissa muissakin black metal yhtyeissä vaikuttanut Shatraug, otti Kaaoszinen haasteen vastaan ja listasi 5 kappaletta, jotka häneen ovat vaikuttaneet urallaan. Lue lisää nähdäksesi Shatraugin lista sekä kommentit kappaleisiin liittyen.

1.Iron Maiden – ”Aces High”

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Powerslave” oli ensimmäinen koskaan omistamani LP-levy, jonka 6-vuotiaana sain. Sen avausbiisi kolisee yhä edelleen, kuten ensikuulemalla. Tämä jos mikä on kuolematon klassikko ja sai käyntiin ekat ajatukset kitaran ostamisesta!

2.King Diamond – ”Welcome Home”

Ensikosketus kuninkaan hoviin jätti myös lähtemättömän vaikutuksen ja muistan teini-iässä unelmoineeni, että osaisin joskus soittaa kitaraa yhtä hyvin. Nykyään osaankin, jos ei sooloja lasketa!

3.Wasp – ”Sleeping (In The Fire)”

Ne sanoitukset tässä! Varmaan yksinkertaisimpia biisejä mitä löytyy, mutta tässä on kaikki kohdallaan tunnelatausta myöten. Jos jotain pitää meikän hautajaisissa kuulla niin tämä.

4.Deicide – ”Sacrificial Suicide”

Ensimmäisiä biisejä joiden kohdalla jäi vaan suu auki siitä, miten helvetin brutaalia ja saatanallista Deicide oli. Tätä tuli luukutettua nupit kaakossa kerran jos toisenkin.

5.Emperor – ”I Am The Black Wizards”

Se viimeinen niitti tiellä pimeyteen. Se tunnelma, joka tämän biisin myötä iski sieluun on edelleen suurimpia syitä miksi teen black metallia. Hartautta ja omistautumista.