Vantan video ennakkonäytössä – tarjoaa maagista jännitettä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.9.2021

Vantan uudella singlellä ja videolla ”Count to Zero” on sellaista maagista jännitettä, jota yhtyeeltä on lupa odottaa. Aiemmin Felic-nimellä toiminut yhtye on ollut jo pitkään yksi lupaavimmista uusista suomalaisista vaihtoehtorockbändeistä. Muun muassa Kaaoszinessa yhtyettä on verrattu Museen. Vantan kulmikkaan raskasriffisessä rockissa on maagista jännitettä ja imua.

Count to Zero” on tarina nykypäivän ihmisistä, jotka haluavat koko ajan paljon, vaikka eivät tiedä mitä. Odotukset ovat korkealla, mutta tulevaisuus näyttääkin synkältä. Vantan laulaja-basisti Markus Saikkonen kertoo uudesta kappaleesta seuraavaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tämä tuntuu sukupolvikokemukselta. Kuljemme eteenpäin tunnelissa käsi seinää vasten.”

Soittovideon kuvauksissa bändi pääsi kokemaan samankaltaisia tunnelmia, joita pääsee kokemaan keikoilla. Markus kuvailee tunnelmia videon kuvauksista seuraavasti:

”Video on kuvattu yöllä tanssisalissa Vantaalla. Kuvauksissa hyödynnettiin paljon erilaisia valoja ja tiukkoja leikkauksia oikean dynamiikan luomiseksi. Aloitimme kasaamisen kahdeksalta illalla ja saimme kuvaukset päätökseen noin kolmelta aamuyöllä. Aika meni todella nopeasti ja homma taittui tosi tehokkaasti. Koko porukalla oli todella hyvä meininki. Se tuntui kuin keikalta pitkästä aikaa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Videon tuotannosta vastasivat Joonas Paahtio ja Jani Järvinen Dalofin Mediasta.

Voit katsoa videon Kaaoszinen ensinäytön kautta tästä:

Vanta on helsinkiläinen vaihtoehtorockbändi, joka on toiminut aiemmin Felic-nimellä. Vantaksi yhtye muuttui keväällä 2020. Bändin aiemmat julkaisut ovat ”Gone off the Earth” -EP, ”Out the Cage” ja tuplasingle ”Out the Cage/Throne”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vanta on valmistellut ja äänittänyt uutta materiaalia tuottaja Jukka Jahnukaisen kanssa. Uusia julkaisuja onkin luvassa jo lähitulevaisuudessa.

Vanta:
Markus Saikkonen, laulu/basso
Lauri Aaltonen, kitara/piano
Aleksi Laiho, kitara
Henri Niemi, rummut

https://www.facebook.com/vantatheband/
https://www.instagram.com/vantatheband/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy