Vappugospelin pääesiintyjä äänestetään

Kouvolalainen musiikkifestivaali Vappugospel järjestää kansanäänestyksen vuoden 2012 pääesiintyjästään. Vastaavanlaajuista esiintyjä-äänestystä ei Suomessa ole ennen nähty.

– Kyllästyimme arvuuttelemaan ja analysoimaan, mitkä artistit yleisöä saattaisivat kiinnostaa, joten päätimme ottaa rohkean askeleen ja kysyä. Näin kaikki pääsevät sanomaan sanottavansa esiintyjävalinnoista jo etukäteen, toteaa Vappugospelin projektijohtaja Joel Mustonen.

Yleisö saa Facebook-yhteisöpalvelun kautta toteutettavassa äänestyksessä päättää suosikkinsa kahdeksasta varsin nimekkäästä artistista ja järjestäjät sitoutuvat tekemään kaikkensa, jotta voittaja-artisti saadaan vapuksi Suomeen.

– Kaikkiin äänestyksessä mukana oleviin artisteihin on avattu jo neuvotteluyhteydet ja alustavia keskusteluita on käyty. Äänestys päättää, kenen kanssa neuvottelut jatkuvat, kertoo Mustonen.

– Emme kuitenkaan voi luvata, että äänestyksen suosikki saadaan tuotua Suomeen, sillä jo sovitut keikka-aikataulut sun muut saattavat nousta ongelmaksi. Olemme kuitenkin hyvin toiveikkaita, jatkaa projektijohtaja.

Äänestys löytyy osoitteesta www.astettaisompi.vg ja siinä ovat mukana yhtyeet , Casting Crowns, , , , , Switchfoot sekä . Kaikki yhtyeet ovat Yhdysvalloista. Vappugospel järjestetään seuraavan kerran 30.4.2012 Kouvolassa.

Vappugospel on Kouvolassa vuodesta 1986 lähtien järjestetty musiikkifestivaali, joka on viime vuosina kasvanut yleisöllä mitattuna Suomen suurimmaksi maksulliseksi vapputapahtumaksi (vuonna 2011 yli 4000 kävijää). Tapahtumaa järjestää Gospel Sound Kouvola ry yhdessä Kouvolan seurakuntien kanssa.

Gospel Sound Kouvola ry (gsk ry) on voittoa tavoittelematon, aatteellinen yhdistys ja Vappugospelin myötä Kouvolan suurin yksityinen tapahtumanjärjestäjä. Yhdistys järjestää Vappugospelin lisäksi bändi-iltoja ja pienempiä musiikkitapahtumia Kouvolassa sekä sen ympäristössä.

Kommentoi julkaisua