Veil Of Maya – [id]

Veil Of Maya-fanien odotus on vihdoin päättynyt ja uusi levy ”[id]” ilmestynyt 6. päivä huhtikuuta Sumerian Recordsin kautta. Levyn on tuottanut The Faceless-yhtyeen kitaristi Michael Keene, joka oli mukana myös bändin edellisen levyn ”The Common Man’s Collapse” teossa. Levy on taattua Veil Of Maya-tavaraa ja ei jätä kuulijaa kylmäksi, kova odotus tuotti siis tulosta. Edellisen levyn tapaan ”[id]”:n biisit ovat monipuolisia ja käsittämättömän laaja-alaisilta breakdowneilta ei tälläkään kertaa säästytä. Myös eeppiset tietokone-efektit ovat saaneet pienen osan levystä ja ne antavatkin miellyttävää lisäpotkua ja vaihtelua kappaleisiin. Levyn biisit ulottuvatkin rajoja rikkovista breakdowneista monipuolisiin kitaratilutuksiin.

Levy lähtee käyntiin albumin nimikkobiisillä ”[id]”, joka on kuulijan herättävä instrumentaalikappale. Sulavasti ”[id]”:n jatkoksi pärähtää käyntiin levyn varsinaisesti ensimmäinen kunnon ralli ”Unbreakable”. Biisi on tyypillistä Veil Of Mayaa ja miellyttää varmasti vanhoja faneja. Erityisesti korvaani pisti levyn neljäs raita ”The Higler”, joka on kauttaaltaan nopea ja intensiivinen kappale. Seuraava raita ”Martyrs” on jälleen instrumentaalikappale, joka on lähes koko biisin ajan tasaisen hyvin potkivaa breakdownia.

Levy jatkaa eteenpäin tasaisen vahvaa kulkua ja antaa Veil Of Mayan faneille varmasti sitä mitä he ovat odottaneet. Henkilökohtaisesti mielestäni levyn yksi parhaista kappaleissa on yhdeksäs raita ”Namaste”. Biisin mukavasti koukuttavat kitara- ja rumpukuviot sekä monipuolisen brutaalit vokaalit iskivät minuun vahvasti. Levyn lopetusraita ”codex” tiivistää koko levyn monipuolisuuden yhteen kappaleeseen ja näin metallimiehen korvaan kappaletta voi sanoa jopa kauniiksi. Kappaleessa on samanaikaisesti melodisuutta, nopeutta ja potkivia breakdowneja; yksinkertaisesti mahtava lopetus tasavahvalle albumille.

Kokonaisuutena levy on tasaisen hyvä. Edistystä edelliseen levyyn on tapahtunut ja mieleen jäivät erityisesti entistä monipuolisemmat kitarakuviot ja vokaalit. Levyllä on peräti kolme instrumentaalikappaletta, jotka tuovat hyvää lisämaustetta kokonaisuuteen. Suosittelen levyä kaikille Born Of Osiriksen ja Circle Of Contemptin faneille sekä kaikenlaisesta progressiivisesta deathcoresta diggaaville.

9/10

Kappalelista:

1. [id]
2. Unbreakable
3. Dark Passenger
4. The Higler
5. Martyrs
6. Resistance
7. Circle
8. Mowgli
9. Namaste
10. Conquer
11. Codex

www.myspace.com/veilofmaya

Kirjoittanut: Tomi Tuominen

Kommentoi julkaisua

4 kommenttia

  1. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

    Loistava lätty! Itellä ollu kyllä kovassa kuuntelussa viime aikoina!! :)

  2. ekoilla kuuntelukerroilla levy ei oikein avautunut täysin mutta nyt jo kun levyä on tullut kuunnelta monen monta kertaa niin tässähän on yksi vuoden kovimmistä lätyistä! omat henkilökohtaiset suosikit ”Mowgli” ja ”Namaste”

  3. Yks instrumentaaliveto eli eka tracki ois riittäny, muut tuntuu jo vähän väkisin tehdyiltä.. Muuten kyllä loistavaa lätty, mitä nyt noi pari dödömpää biisiä vähän toisti itteensä. Kolmas ja vika track ehdottomasti parasta antia!

  4. Aivan käsittämättömän laadukas ja monipuolinen lätty… Tätä levyy ennen VoM ei ollu iskeny muhu nii kunnolla muutamaa vanhaa rallii lukuunottamatta…

    Mut ku kuulin Myspaces Mowglin ni sen jälkee on VoM noussu soittolistalle iha kunnolla!! Maukasta on!! :DD