Venomin pahempi puolisko: Demolition Man-Abaddon-Mantas -trion Venom Inc esikoisjulkaisu ”Avé”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 11.8.2017

Venom on yhtye, joka tuskin kaipaa suurempia selityksiä. Mutta muistaako kukaan vuoden 1989 julkaisua ”Prime Evil”? Onhan se Venomin kuudes studiojulkaisu, mutta kyseinen levytys on tehty ilman konkari Cronosia. Sinä aikana hänen saappaisiinsa astui basisti-laulajan rooliin Tony Dolan, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Demolition Man. Siinä sivussa julkaistiin Demolition Man–Abaddon–Mantas -rivistön voimin ”Temples of Ice” (1991) ja ”The Waste Lands” (1992), kunnes vuonna 1995 Venomin klassinen triokokoonpano perustettiin uudelleen ja Demolition Man siirtyi sivuun.

Aikaa on kulunut ja vettä virrannut siihen malliin, että vuonna 2015 Demolition Man, Abaddon ja Mantas lyöttäytyivät yhteen ja perustivat oman Venomin tapaisen ja tyylisen superyhtyeen. Uuden projektin nimeksi tuli Venom Incorporated eli paremmin Venom Inc. Ideana tällainen uudelleen yhdistetty kokoonpano/projekti kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta silläkin on omat riskinsä. Mistä sitten voi ottaa selville, ovatko riskit minkään arvoiset? Vaikkapa levyttämällä levyn. Venom Inc -supertrion nimellä ensimmäinen kokopitkä ”Avé” aukaisee helvetin ovet auki elokuun alkupuolella.

”Avé”-julkaisun teema ottaa vahvasti vaikutteita klassisen 80-luvun Venomin tuotannosta. Hyvää voidaan myös sanoa levyn tummahkosta soundimaailmasta sekä Demolition Manin karjunnoista. Raivoa ja ilkeyttä tarjoavat ”Time to Die”, ”War”, ”The Evil Dead” sekä ”Black N Roll”, jotka kuuluvat melko varmasti levyn parhaimpiin paloihin.  Erittäin harmittavaa on se, että tähän mennessä kaikki hyvät puolet on tuotu esille. Muuta hyvää ei löydy, vaikka miten julkaisua lähtisi analysoimaan. Tällöin löytää sitten niitä ikäviä puolia.

Kenties merkittävin huomio julkaisusta osuu kappaleiden kestoihin. Edes levyn aloituskappale ”Ave Satanas”, jonka pituus lähenee melkein yhdeksää minuuttia, ei tarjoa minkäänlaista kiinnostavaa. Jokaisen kuuntelukerran jälkeen kappale tuntuu enemmän ja enemmän paikoillaan junnaavalta täytekappaleelta, kuin lupaavalta esimaulta, jota Venom Inc esikoislevyllä tarjoaa. Myös ”Blood Stained”, ”Preacher Man” ja ”I Kneel to No God” kompastuvat samaan ongelmaan, vaikka kiirastulessa ei joudu olemaan yhtä kauan kuin aloituskappaleen kanssa. Täytekappaleita täytekappaleiden perään.

Kokoonpanona Venom Inc vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta esikoisjulkaisu ”Avé” ei osu täysin nappiin. Hyviä irtokappaleita julkaisusta kyllä löytyy, mutta hyvästä arvosanasta ollaan vielä kaukana. Pitkät ja paikallaan junnaavat täytekappaleet pilaavat paljon infernaalista menoa. Jos kyseiset kappaleet olisi pyyhitty pois kappalelistalta, ”Avé” voisi olla paljon parempi, mutta nyt se on vain kohtalainen julkaisu.

6-/10

Kappalelista:KaaosZine levyt
01. Ave Satanas
02. Forged in Hell
03. Metal We Bleed
04. Dein Fleisch
05. Blood Stained
06. Time to Die
07. The Evil Dead
08. Preacher Man
09. War
10. I Kneel to No God
11. Black N Roll

Venom Inc Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa