Vuolla – At The Edge Of The Mist

Ensivaikutelma oli allekirjoittaneella mielenkiintoa täynnä, vaikka en ollut yhtyeeseen törmännyt aikaisemmin ja niin ollen oli pelkkä arvoitus mitä paketti tulee sisältämään. Kyseessä on siis vuonna 2009 perustetun jyväskyläläisen bändin ensimmäinen, omakustanteena tehty EP (jos ei treenidemoa muutaman vuoden takaa oteta laskuun).

EP sisältää kuusi biisiä ja kestää noin 45 minuuttia musiikkia. Bändin omien sanojen mukaan tyyli on progressiivinen / alternatiivinen / rock / metal / melankolinen pop, näin he luonnehtivat musiikkiaan Facebook – sivuillansa, eikä bändi tuossa kuvauksessaan kauas mene.

Melankolista, melodista sekä hitaamman puoleista metallia on luvassa koko EP:n mitan, kauniilla naislaululla ja raskaalla mieslaululla säestettynä. Bändi onkin onnistunut täydellisesti, sillä en löydä EP:ltä kritisoitavaa, vaan on ehdottomasti tarkastettavan arvoinen bändi jos pitää bändeistä kuten Katatonia, Opeth ja Anathemia.

EP on niin selkeä kokonaisuus, ettei sitä voi olla rakastamatta, joten en osaa eritellä mitään biisiä ylitse muiden, eikä siihen tarvetta olekaan.

9/10

Kappalelista:
01. Stillness. Here
02. As Our Shadows Fall
03. Afterlie
04. A Security Breach
05. Reckless Dream
06. Read-only Memory

http://www.myspace.com/vuolla

Kirjoittanut: Mikko A. Ratia

Kommentoi julkaisua