W.A.S.P.:n kitaristi Douglas Blair aloittaa Rock Campin vierailevana valmentajana

Kirjoittanut Satu Haiko - 22.7.2021

Legendaarisen metalliyhtye W.A.S.P.:n kitaristina tunnettu Douglas Blair on Rock Campin uusi vieraileva valmentaja. Valmentajat opettavat Rock Campillä nuoria omasta erityisosaamistaan käsin. Rock Camp ry on yhdistys, joka järjestää lapsille ja nuorille suunnattuja leirejä ja tapahtumia sekä pyrkii toiminnallaan edistämään positiivista ja päihteetöntä rock-henkistä nuorisokulttuuria. Myös muita nimekkäitä artisteja toimii Rock Campilla valmentajina, kuten Finntroll-yhtyeen solisti Mathias ”Vreth” Lillmåns ja Raskasta Joulua -kiertueilta tuttu Antti Railio.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Blair kertoo Rock Campin sivuilla itsestään ja taustastaan opettajana. Hänellä onkin varmasti paljon annettavaa oppilailleen; Blair kertoo toimineensa kitaransoiton opettajana jo vuodesta 1985 – jopa pidempään kuin on ehtinyt olla W.A.S.P.:in kitaristina. Tuhansilla keikoilla ympäri maailmaa ja monen albumin työstöprosessissa kunnostautunut kitaristi työskentelee parhaillaan Suomessa valtakunnallisessa Rock Academy Finlandissa, joka tukee bänditoimintaa harrastavien nuorten edellytyksiä kehittyä musiikin ammattilaisiksi. Suomessa asuessaan hän on ehtinyt valmistua myös kitaranrakentajaksi ja on sen lisäksi toiminut myös ammattimaisena live-ääniteknikkona vuodesta 1994. Onnekkaat oppilaat saavat ottaa oppia Blairin koko osaamisesta:

”At Rock Camp, I’d love to share my experience from _all _of these sides: touring, performing on stage, writing, recording and finding your own musical style. Crafting your personal tone and customizing your tools — your instruments. Listening critically to all parts of a band, whether while playing with them or while engineering their sound. It’s all part of the big picture.”