White Wizzard on lopettanut toimintansa

Kirjoittanut Sami Rautiainen - 13.5.2018

Basisti Jon Leon perusti perinteistä heavy metallia soittavan White Wizzardin yhdessä laulaja James-Paul Lunan, kitaristi James J. LaRuen ja rumpali Tyler Meahlin kanssa Los Angelesissa vuonna 2007. Nyt Leon on ilmoittanut yhtyeen facebook-sivulla lopettaneensa White Wizzardin toiminnan.

Reilun kymmenen vuoden uransa aikana White Wizzard on läpikäynyt useita jäsen- ja levy-yhtiövaihdoksia. Samalla yhtye on saanut julkaistuksi kaksi EP:tä ja neljä täyspitkää albumia. Näistä viimeisimmän, ”Infernal Overdriven”, yhtye tuotti käytännössä ilman levy-yhtiön panostusta pääosin fanien joukkorahoituksen turvin.

Mainittu ”Infernal Overdrive” oli jo suunnitteluvaiheesta lähtien White Wizzardin ”make it or break it” -projekti. Hyvin kirjoitetuista biiseistä ja taiturimaisista muusikoista huolimatta yhtye ei ollut onnistunut saavuttamaan mainittavaa suosiota, ja jatkuvaa kädestä suuhun elämistä rokkarikin jaksaa vain tietyn ajan. Tälle, viimeiseksi jääneelle levylle yhtyeen keulahahmo Leon haali kokoonpanoon takaisin alkuperäiskitaristin James J. LaRuen sekä vokalistiksi fanien suosikin Wyatt ”Screaming Deamon” Andersonin. Levy saikin hyviä arvosteluja, mutta täysimääräisen levy-yhtiön tuen puuttuessa sen markkinointi jäi vähäiseksi. Muutamaa irrallista keikkaa lukuun ottamatta yhtye ei esimerkiksi kyennyt promoamaan uutta tuotostaan kiertueen merkeissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtyeen jäsenet eivät ole tarkemmin kommentoineet lopettamispäätöstä. Uuden levyn odotuksia heikompi menestys on todennäköisesti ollut yksi syy. Lisäksi yhtye tunnetaan yhteensovittamattomista henkilökemiaongelmista. Leon on ainoana jäsenenä ollut mukana alusta saakka. Muilta osin on ollut tuulisempaa. Leonin lisäksi yhtyeessä on vaikuttanut viisi eri laulajaa, seitsemän kitaristia ja neljä rumpalia. Vaikuttaakin siltä, että koko olemassaolon ajan läsnä olleet jäsenten väliset ongelmat olivat vaikuttamassa myös lopettamispäätökseen. Anderson julkaisi facebook-sivullaan seuraavan kryptisen kysymyksen:

”To all of my music loving friends I want to pose a question…. Does being a good musician/songwriter excuse someone from being a shitty human? No names, please!”

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat