Wolves Like Us – Late Love

Oslolainen Wolves Like Us koostuu kokeneista norjalais-rokkareista, joiden entisiä yhtyeitä ovat mm. JR Ewing, Infidels Forever ja Silver. Itselleni nämä eivät ole tuttuja, Silveriä lukuun ottamatta, ja kun tuokin yhtye sattui olemaan b-luokan glam/punk rockia, eivät odotukset nouse kovinkaan korkealle. ”Late Love” niminen levy tulee ulos Prosthetic Recordsin kautta kesäkuussa.

Levyn aloittava ”Burns Like A Paper Rose” yllättää kuitenkin positiivisesti. Yhtyeen musiikki tuo mieleen raskaamman version irlantilaisesta Therapy? – yhtyeestä ja laulaja/kitaristi Lars Kristensenin ääni sopii kappaleisiin täydellisesti. Vaikka levyn kappaleet ovat hyvin paljon toisiaan muistuttavia, saavat ne kuitenkin kuuntelijasta todella tiukan otteen, eivätkä käy puuduttamaan. Soittopuolella huomaa, että jäsenet ovat tehneet tätä ennenkin. Sen verran tiukasti soitettuja kappaleet ovat, vaikka eivät varsinaisesti sieltä monimutkaisimmasta päästä olekaan.

Tämä levy osoittaa jälleen kerran, ettei pidä antaa liikaa tilaa ennakkoaavistuksille. Itse kun en nimittäin odottanut levyltä juuri mitään, mutta se osoittautui kuitenkin pirteäksi uudeksi tuttavuudeksi. Kappaleet kuten ”Old Dirty Paranoia” ja ”Shiver In The Heat” ovat sen verran kovia rock jyräyksiä että volyymit nousevat lähes huomaamatta. Levy pitää sisällään myös Afghan Whigs -yhtyeen ”My Enemy” cover kappaleen. Itse en ole alkuperäistä kuullut, joten en voi verrata tätä siihen, mutta kappale on saanut sellaisen sovituksen, ettei se juurikaan eroa Wolves Like Usin omasta tuotannosta. Wolves Like Us on positiivinen yllättäjä, jota voi suositella kaikille räminä rockin ystäville.

7/10

Kappalelista:

1.Burns Like A Paper Rose
2.Deathless
3.Sin After Sin
4.Old Dirty Paranoia
5.Secret Handshakes
6.Shiver In The Heat
7.We Speak In Tongues
8.Gone To Dust
9.My Enemy
10.To Whore With Foreign Gods

http://www.myspace.com/wolveslikeusss

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua