Yhdysvaltalainen black metal -yhtye Wayfarer Suomeen huhtikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.1.2023

Yhdysvaltalainen Wayfarer sekä kotimainen Havukruunu starttaavat yhteiskiertueensa Helsingistä 10. päivä huhtikuuta! Luvassa on pääsiäispyhien loppuhuipennus black metalin tämän hetken mielenkiintoisimpien yhtyeiden saattelemana!

Wayfarer on vuonna 2012 perustettu black metal -yhtye Coloradosta. Muun muuassa Blood Incantation ja Stormkeep -yhtyeiden jäsenistä koostuva Wayfarer on sekoittanut black metalin lisäksi musiikkiinsa myös western ja heavy metal -vaikutteita. Wayfarer on kiertänyt laajasti viime vuosien aikana Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa ja yhtye on nähty mm. Roadburn, Fire In The Mountains ja Northwest & Austin Terrorfests festivaaleilla. Wayfarerin viimeisin albumi ”A Romance With Violence” nauhoitettiin Pete deBoerin (Blood Incantation, Dreadnought) toimesta World Famous Studiosilla Coloradossa. Albumi julkaistiin lokakuussa 2020 Profound Lore Recordsin kautta mm. Decibel Magazine, Metal Hammer, Revolver Magazine, The Pit, Invisible Oranges ja Metal Injection -medioiden isojen kehujen saattelemana. Albumi kiinnitti myös Century Media Recordsin huomion, joka allekirjoitti Wayfarerin kanssa maailmanlaajuisen levytyssopimuksen vuonna 2021.

Kuuntele levyn ”The Crimson Rider” kappale tästä:

Wayfarer FB: https://www.facebook.com/wayfarercolorado

Illan toisena pääesiintyjänä nähdään kotimainen Havukruunu! Bathoryn ja Moonsorrowin tyyliin uskollisella Black/Pagan -metalillaan kotimaista skeneä ravisuttanut bändi on herättänyt runsaasti mielenkiintoa myös ulkomailla. Viime vuosina keikkarintamalla aktivoitunut Havukruunu on viimeisimpien ”Kelle Surut Soi” & ”Uinuos Syömein Sota” täyspitkiensä tiimoilta jakanut lavoja mm. Full Of Hellin, Nifelheimin sekä Hornan kanssa. Yhtyeen viimeisin EP ”Kuu Erkylän Yllä” julkaistiin vuonna 2021.

Kuuntele EP:n nimikkoraita tästä:

Havukruunu FB: https://www.facebook.com/havukruunu

Maanantai 10.04.2023
Kuudes Linja
Hämeentie 13B, 00530 Helsinki
Liput: 22/24€ (+ eteispalvelumaksu)
K-18

Ennakkoliput myy Tiketti & Eventual!
https://www.tiketti.fi/wayfarer-us-havukruunu-kuudes-linja-helsinki-lippuja/87812
https://www.eventu.al/en/event/2407/finland/helsinki/wayfarerus-havukruunu

Luetuimmat

Uusimmat