Kouvolasta kajahtaa: Rylos julkaisemassa uutta albumiaan marraskuussa

Kouvolalainen rockyhtye Rylos julkaisee tänä syksynä paljon odotetun kakkosalbuminsa ”Planet”. Kyseinen albumi on jatkoa vuosi sitten ilmestyneelle debyyttilevylle ”Game Theory”. Kuluneen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon: lukuisia keikkoja, kokoonpanomuutoksia, ”Game Theoryn” julkaisu Kiinassa yms. Suurimpana uutisena on, että Rylos yhtyeen perustajajäsen, laulaja Mikko Heino, kiinnitti uudeksi rumpaliksi nuoren superlahjakkuuden Misca Muhlin, joka on ollut koko elämänsä sokea. Misca on hyvä esimerkki siitä, kuinka vakaalla uskolla omiin unelmiinsa ja kovalla työllä voi saavuttaa mitä vaan.

Uudella levyllään Rylos lisäksi herättää Heinon ensimmäisen bändin, Doodahin materiaalia takaisin eloon: mukana platalla ovat vuoden 1996 Doodah-hitit ”Posthuman Power Station” sekä ”Into the Gutter”. Rylosin taustajoukkoihin on niin ikään täydennysmiehenä liittynyt Doodahin kitaristi-säveltäjä Mikko Hämäläinen, joka on antanut oman panoksensa ”Planet”-albumille sanoittamalla ja sovittamalla materiaalia, sekä säveltämällä uuden kappaleen ”My Capricious Heart”. Kaksikko Heino / Hämäläinen on lisäksi säveltänyt valmiiksi jo kolmannenkin Rylos-albumin, jonka olisi määrä ilmestyä loppuvuodesta 2018. Kyseinen teema-albumi, nimeltään ”Solarworks”, kertoo seikkailuista ajassa, avaruudessa ja ajatuksissa.

Rylosin maskotti on (Iron Maidenin Eddien hengessä) elävä porkkana nimeltään Ned the Carrot. Hahmo seikkailee sekä piirrettynä Esa Ahlqvistin tekemässä nelisivuisessa Rylos-sarjakuvassa että elävänä keikoilla.

”Planet” on huomattavasti raskaampi ja eeppisempi kuin debyyttilevy, mutta edelleen taattua ja tunnistettavaa Rylosia. Trilogian keskiosa tuo esiin niin tunteellisempaa kuin aggressiivisempaakin puolta yhtyeestä ja tämä todella kiteyttää homman kullaksi.

 

Rylos
”Planet”

1.Planet R
2.Galaxy 8
3.My capricious heart
4.Stories
5.Into the gutter
6.Rings
7.Lost in Rylos
8.Posthuman Power Station
9.Space love

 

Rylos solmi levytyssopimuksen Secret Entertainmentin kanssa ja ”Planet” julkaistaan marraskuun 18. päivä.

Rylos:
Mikko Heino – Laulu
Sami Turunen – Kitara
Matti Sorsa – Basso
Misca Muhli – Rummut

Rylos kävi vetämässä livenä studiossa tulevan levyn biisin ”My Capricious Heart” Vproaudio studiossa ja video on katsottavissa täällä:

RYLOS – My capricious heart (LIVE at VPROAUDIO STUDIO2017):

Facebook: https://www.facebook.com/rylosband/

Kommentit