Talouslehdeltä ikävä uutinen Spotifyn ystäville: aikoo rajoittaa ilmaiskäyttäjien musiikinkuuntelua

Talouslehti Financial Times on julkaissut omalla sivustollaan artikkelin, jossa kerrotaan Spotifyn aikovan uudistaa omaa suoratoistopalveluaan. Uudistuksen mukana osa musiikkitarjonnasta rajoitetaan ainoastaan maksullisen Spotify Premium-tilin käyttäjille.

Spotify on parhaillaan uudistamassa The Guardianin umpeutuvia lisenssisopimuksia suurimpien levy-yhtiöiden kanssa ja uuden suunnitelman mukaan se tulisi rajoittamaan ilmaiskäyttäjien tilejä siirtäen osan artistien materiaalista maksullisen tilin taakse niin, että haluttu albumi tulisi kuunneltavaksi vasta myöhäisemmässä vaiheessa ilmaiskäyttäjille.

Spotify Premium maksaa tällä hetkellä 9,99€ kuukaudessa ja tavoitteena Spotifylla on saada suurin osa käyttäjistään käyttämään maksullista versiota. Tällä hetkellä musiikkitarjonta on sama sekä ilmaiskäyttäjälle että maksulliselle käyttäjälle. Spotifylla on maailmanlaajusisesti yli 100 miljoonaa käyttää joista noin 50% käyttää palvelua ilmaiseksi.

Monet artistit ovat boikotoineet Spotifyta juuri suuren ilmaiskäyttäjien määrän takia koska artistit saavat ilmaiskäyttäjien striimauksista pienemmät rojaltit.

Suomessa aiheesta on ensimmäisenä uutisoinut MikroBitti.

Kommentit