Yhdysvaltalainen rock-suuruus Rivals Sons klubikeikalle Suomeen maaliskuussa

rival_sons-1-4Yhdysvaltalainen rock-suuruus Rival Sons saapuu konsertoimaan Suomeen maaliskuussa. Yhtye nousee Helsingin Kulttuuritalon lavalle lauantaina 4. maaliskuuta. Liput maksavat alkaen 59,50 euroa, ja ne ovat jo myynnissä Menolipussa osoitteessa www.menolippu.fi. Myynti Ticketmasterissa alkaa torstaina 10. marraskuuta kello 9.00.

Vuonna 2009 Kaliforniassa perustettu Rival Sons julkaisi kesällä huippuarvostelut saaneen, uusimman ”Hollow Bones” -albuminsa. Yhtye myös toimi viime kesänä Black Sabbathin jäähyväiskiertueen lämmittelijänä ja nähtiin tuolloin myös Suomessa.

Rival Sons syntyi kitaristi Scott Holidayn aiemman kokoonpanon, Black Summer Crushin, raunioille. Michael Miley jatkoi rummuissa, ja Jay Buchanan saatiin suostuteltua debyyttialbumin, ”Before the Fire”, solistiksi. Lisäksi yhtyeessä soittaa nykyisin basisti Dave Beste.

Yhtye alkoi kerätä nopeasti mainetta päästyään lämmittelemään AC/DC:n, Alice Cooperin ja Kid Rockin kaltaisia supertähtiä. Vuonna 2010 näki päivänvalon ”Rival Sons” -EP ja vuotta myöhemmin ”Pressure & Time” -albumi.

Rival Sons on ollut ahkera konsertoija. Suomessa yhtye esiintyi ensimmäisen kerran lokakuussa 2011 Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Sittemmin yhtyeen menestys on kasvanut kasvamistaan, ja se on saanut lukuisia huomionosoituksia, kuten 2012 Isossa-Britanniassa ”Suurimman läpimurron tehnyt yhtye” -palkinnon Classic Rock -gaalassa.

Kaikkiaan Rival Sons on julkaissut jo viisi albumia. Yhtyettä on verrattu usein 1950-1970-lukujen blues/rock-kokoonpanoihin, kuten Led Zeppeliniin ja The Animalsiin. Rival Sons lauantaina 4. maaliskuuta Kulttuuritalossa, Helsingissä kello 20.00 (ovet klo 19.00). Liput alkaen 59,50 euroa Menolipussa ja Ticketmasterissa.

Kommentit