Beneath The Massacre – Incongruous

Teknisyys on aina ollut musiikissa suhteellinen käsite, samoin myös käsitteet brutaali tai death metal nykypäivänä. Mutta kun ne kaikki yhdistää, ei siitä koskaan tule mitään kaunista – tässä tapauksessa se tosin on vain kehu.

Laittaessani Beneath The Massacren kolmannen albumin soittimeeni, tiesin jo osittain mitä odottaa. En kuitenkaan odottanut aivan näin massiivista nöyryyttämistä heti alusta alkaen. Ei siis mennyt kauankaan, kun leuka oli jo lattiassa ja teki mieli alkaa hakkaamaan päätä seinään – silloin levy oli soinut vasta kolme minuuttia.

Beneath The Massacre tarjoaa äärimmäisen taitavasti kasatun paketin kovemman luokan instrumentti-pornoa, jossa ei pihtailla rumpujen, kitaroiden tai vokaleiden ryöpytyksen nopeudessa lainkaan. Ajoittain toki on pakko vähentää paahtoa, etteivät hommat mene aivan puuroksi. Vaihteluksi sekaan on isketty pienimuotoisia breakdowneja ja kitara-tilutuksia, jotka ovat varsin mainioita lisämausteita. Vokalisti Elliot Desgagnésin mylvintä ei ole vuosien varrella muuttunut millään tavalla ja se tässä hieman häiritsee, kun mielellään kuulisin miehestä yhden karjaisun ohessa monipuolisempaakin uhoa.

Aiempaan materiaaliin nähden en voi sanoa tämän olevan selkeämpää, vaan ennemminkin mielipuolisempaa. Yhtye kuitenkin pysyy uskollisena tyylilleen ja samalla nostaa panoksia entisestään. Lähes överiksi vedetystä teknisyydestä huolimatta ”Incongruous” kestää kuuntelua tuntitolkulla – voi tosin johtua siitäkin, että allekirjoittanut löysi pitkästä aikaa jotain mihin voi täysin purkaa aggressionsa.

9/10

Kappalelista:

01. Symptoms
02. Hunted
03. Left Hand
04. Hopes
05. It
06. Light
07. Incongruous
08. Pedestal
09. Grief
10. Damages
11. Unheard

https://www.facebook.com/pages/Beneath-the-Massacre/33645575715

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua

2 kommenttia

  1. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

    Uskomaton levy! Uskaltaisin väittää että jopa yhtyeen paras tähän päivään mennessä!

  2. Siis tämän genren tykeimpiä lättyjä!!