Curimus: Operaatio Yeast Side Story, osa #5

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.10.2013

Curimus StudioTeksti 5 (1)Loimaalainen thrash metal -jyrä Curimus on aloittanut toisen, vielä nimeämättömän albuminsa työstämisen. Albumi tullaan julkaisemaan näillä näkymin alkuvuodesta 2014. Yhtye on lyönyt hynttyyt yhteen Kaaoszinen kanssa ja kertoo nyt viikoittain Kaaoszinelle hieman albumin teosta sekä sen edistymisestä. Lue lisää nähdäksesi yhtyeen blogin viides teksti.

”Rumpuja narulle än-yy-tee NYT.

Maanantai 30.9.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Curimus StudioTeksti 5 (2)Aamu alkoi varsin aikaisin kun hain rumpusettini huollosta jo kello 8. Siitä matka jatkui toveri Mannisen kanssa kohti Vilppulaa jossa seurueeseemme liittyi äänittäjävelhomme herr Daniel Rantanen. Jyväskylään, tarkemmin sanottuna Electric Fox Studiolle, saavuimme puolenpäivän pintaan ja pistimme kamat tehokkaasti pystyyn. Herra Teemu Laukkanen oli avustamassa Danielia mikityksessä yms. säädössä, josta me muusikonrentut emme ymmärrä mitään. Äänittämään päästiin joskus iltapäivällä. Päivän saldoksi kertyi 4 äänitettyä biisiä. Illalle ei kauheasti viihdykettä tarvittu, koska koko työryhmä oli äärimmäisen poikki matkustamisesta ja äänittämisestä. Pari olutta ja Jörkka-parodia saivat toimia unilääkkeenä.

Tiistai 1.10.

Curimus StudioTeksti 5Rise and shine. Ajoissa herätys, ylös sohvilta ja takaisin sorvin ääreen. Aamukahvin voimalla kävimme heti seuraavien biisien kimppuun. Päivän aikana kävi toteen pelätty skenaario ja erityisesti tietyt bassarijuoksutukset tuottivat ongelmia. Onneksi kärsivällisen äänittäjän tuella kaikki saatiin nauhalle. On erikoista miten treeneissä ei ikinä tulee käsiin esim. vesikelloja, mutta studiossa kaikki nämä vitsaukset tulevat kiusaamaan. Ensimmäinen vesikello ilmestyi päivän neljännen biisin kohdalla. Jeesusteippi auttoi tässäkin ongelmassa ja hiertymät saatiin mukavasti peitettyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lounaalla sain kokea elämyksen kun paikallinen ravitsemusliike tarjoili rullakebabin ranskalaisilla. Ranskalaiset olivat siis rullan sisällä maukkaan kebablihan kanssa. Kuulemma moista ei saa mistään muualta Suomesta. Aikamoista.

Keskiviikko 2.10.

Jälleen ajoissa ylös punkista ja hommiin. Edellisillan Manowar-tykittelyt Youtubesta olivat syöneet yllättävän vähän energiaa ja kaikki tarttuivat toimeen varsin reippain mielin. Jäljellä oli kaksi viimeistä biisiä, jotka ovat Curimus-asteikolla varsin hitaita ja jopa maalailevia. Tätä varten, tuottajan toivomuksesta, viritettiin virveli hieman matalampaan vireeseen. Tämän kuulee lopputuloksesta varmasti ja vaikuttaa erityisesti Keski-Euroopan myyntiin. Biisit saatiin yllättävän kivuttomasti purkkiin ja kotimatkalle päästiin ihmisten aikoihin. Onneksi näin, sillä verta vuotavat vesikellot kaipaavat pikaisesti lepoa ja linimenttiä.

Minun osuuteni on nyt purkissa, tästä jatkavat kielisoitinvelhot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Loppuun vielä pari hyvin kuvaavaa suoraa lainausta sessioihin osallistuneilta.

”Tää tarkkaamossa päteminen on kauheen raskasta.”
-Juho Manninen

”Onpas kauhee biisi, kuka näitä oikein tekee?”
-Daniel Rantanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kyllähän se täysi totuus, että studiohommat vie bänditouhuista kaiken ilon pois.”
”Manowaria, isoilla vehkeillä. Se on hienoa.”
”V***U, on se niin s*******n hienoa vetää keikalla, kunhan tukka pyörii, kapulat pyörii ja meininki on energinen, niin yleisössä ollaan ihan että WAU! Onneks ne ei oo täällä kuuntelemassa.”
”Väsyttää.”
– Jari Nieminen”

Kirjoittanut: Jari Nieminen 3.10.2013

Lue osa#1 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-1/

Lue osa#2 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-2/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lue osa#3 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-3/

Lue osa#4 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-4/