Curimus: Operaatio Yeast Side Story, osa #6

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.10.2013

Curimus StudioTeksti 5 (1)Loimaalainen thrash metal -jyrä Curimus on aloittanut toisen, vielä nimeämättömän albuminsa työstämisen. Albumi tullaan julkaisemaan näillä näkymin alkuvuodesta 2014. Yhtye on lyönyt hynttyyt yhteen Kaaoszinen kanssa ja kertoo nyt viikoittain Kaaoszinelle hieman albumin teosta sekä sen edistymisestä. Lue lisää nähdäksesi yhtyeen blogin kuudes teksti.

Keskiviikko 2.10.

Allekirjoittaneen osalta kovin raskaista rumpunauhoituksista selvisimme takaisin Loimaalle noin kello 19 keskiviikkoiltana. Reippaana ihmisenä kävin vielä samaisena iltana pakkaamassa kielisoitinkaluston autoon, jotta pääsisin aamulla matkaan ilman sen aikaisempia aamuherätyksiä. Juha-Matin kitarakaappi on aina yhtä painava.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Torstai 3.10.

Curimus Studio 5 2013Jyväskylä-sessioiden aikatauluun tottuneena selvisin ylös jo ennen herätyskellon käskyä. Kaffetit pekonimunakkaineen naamaan, bassoon uudet kielet ja Corollan nokka kohti Vilppulaa ja Danko Tones-studiota. Saavuin perille noin kolmen nurkilla.
Daniel ”tuttu aiemmasta blogikirjoituksesta” Rantanen viritteli mikit ja piuhat vikkelästi paikoilleen, ja lyhyehkön soundinmetsästyksen tuloksena saatiin tuttu ja turvallinen brutaalihko kilinä ja kolina ikuistettua narulle asti. Bassokaapin mikitykseen käytettiin mm. jonkun sortin linnunpönttöä.
Soitto sujui varsin mukavasti, ja viimeisiä bassonmurahduksia saatiinkin nauhoitusohjelman uumeniin noin kello 21-22, jonka jälkeen kitarasankari Helmi ja tuottajana toimiva Tom ”Tom G. Ardiner” Gardiner saapuivat paikalle. Iltaa jatkettiin mm. saunomalla.

Perjantai 4.10 – maanantai 7.10

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juha-Matti goes guitars. Itse keskityin jo rumpunauhoituksissa hyvin harjoiteltuun toimintaan, eli sohvannurkasta pätemiseen ja työryhmän ”viihdyttämiseen”.

Kirjoittanut: Juho Manninen, 10.10.2013

Perjantai 4.10.

Curimus Studio 5 2013 (2)Herätys klo 10:00 ja heti kärkeen reissun vaikein osuus; herrat Manninen ja Gardiner pitäisi saada ylös sängyistään. Tunnin arpomisen jälkeen siirryimme aamukaffetille ja sen jälkeen alkoivat tositoimet kitaranauhoitusten osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ensimmäinen missio oli luonnollisesti timanttisen kitarasaundin metsästys. Tarjolla oli useampaakin vahvistinta Marshallin, Mesan, Randallin ja Peaveyn muodossa. Tomman mukanaan tuoma Axe Fx osoittautui kuitenkin laitteeksi, josta saatiin samat saundit pihalle, kuin kaikista vahvistimista, joten päätimme käyttää kyseistä ihmemööpeliä.

Saundien säätämisen jälkeen ehdittiin purkittaa kahden biisin kompit ja sitten alkoikin olla jo päivä pulkassa. Komppikitarat nauhoitettiin kahdella eri saundilla yhteensä neljälle eri raidalle. Daniel ja Tomma saavat pohtia, miten raitoja sitten lopulta käytetään, mutta hyvältähän tuo kuulosti joka tapauksessa alusta alkaen.

Lauantai 5.10.

Herätys klo 9:00 ja tällä kertaa matkaseurani alkaa osoittaa elonmerkkejä jo puolen tunnin maanittelun jälkeen. Ei muuta kuin kaffet naamaan ja kitara käteen. Päivän saldo oli kolmen biisin komppiosasto. Viimeisiä sovituksia kokeiltiin nauhoituksen lomassa ja muutama uusi idea osoittautuikin kerrassaan mainioksi. Illalla rentouduttiin koko porukalla muutaman oluen ja aavistuksen kyseenalaisen huumorin kera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sunnuntai 6.10.

Curimus Studio 5 2013 (1)Herätys klo 9:00 ja grungea soimaan jälleen Mannisen kiusaksi heräämisen nopeuttamiseksi. Kahvit nassuun ja sitten pitikin viritellä kitaraa pykälä ylöspäin D-vireeseen. Kerrassaan merkillistä tällainen monella vireellä nauhoittaminen, mutta mainiosti korkeampikin vire kyseisiin biiseihin sopi. Päivän päättyessä nauhoittamatta oli vielä 4 biisiä ja alkoi olla selvää, että toiseen reissuun jää jotain komppejakin soitettavaksi.

Maanantai 7.10.

Herätys klo 9:00 ja vaihteeksi vähän haastavampi aamu tovereitani herättäessä. Tunnin keskittymisen jälkeen kaikki olivat henkisesti valmiina siirtymään kahvin kautta tarkkaamon puolelle. Pari biisiä korkeammassa vireessä ja sitten pudotettiin vire Curimus-mittakaavassa ennätyksellisen alas eli C-vireeseen. Hyvin saatiin pelit ja vehkeet murisemaan myös alempana ja yhtä biisiä vaille kaikki kompit saatiin purkitettua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kielisoitinten osalta jatkamme nauhoituksia 25.-28.10., jolloin yhden biisin uupuvien komppien lisäksi ihmetellään liidejä, akustisia kitarahommia sun muuta jännää. Hieman joudutaan bassojakin paikkailemaan, koska kitaroita nauhoitellessa muutettiin parit yksityiskohdat, jotka vaikuttavat myös bassokuvioihin. Raportoimme näistäkin sessioista aikanaan tarkemmin.

Kirjoittanut: Juha-Matti Helmi, 11.10.2013

Lue osa#1 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-1/

Lue osa#2 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-2/

Lue osa#3 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-3/

Lue osa#4 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-4/

Lue osa#5 tästä:
http://kaaoszine.fi/curimus-operaatio-yeast-side-story-osa-5/