Dave Mustaine on tyytyväinen James LoMenzon paluusta yhtyeeseen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.3.2023

Megadethissä pitkään bassoa soittanut David Ellefson erotettiin yhtyeestä vuonna 2021 grooming-syytösten takia. Tyttö, jonka kanssa Ellefson keskusteli ja kävi seksuaalisia videopuheluita, osoittautui kuitenkin täysi-ikäiseksi. Potkut oli kuitenkin jo annettu, ja Ellefsonin tilalle bändiin otettiin lopulta James LoMenzo, joka on soittanut yhtyeessä aiemminkin.

Dave Mustaine kertoo tuoreessa Heavyn haastattelussa olevansa tyytyväinen LoMenzon paluuseen.

Kun Mustainelta kysyttiin, mitä asioita bändissä on muuttunut sitten vuoden 2015, jolloin yhtye soitti edellisen kerran Australiassa, Mustaine vastasi:

”No, paljon. Meillä on ollut joitakin kokoonpanomuutoksia, ja joka kerta, kun olemme tehneet sellaisen, henkilö, joka tuli sisään, oli edellistä parempi. Kun tiet erkanivat Dirkia [Verbeuren, nykyinen rumpali] edeltäneen rumpalin kanssa, yritimme saada ’Rust In Peace’-kokoonpanon takaisin kasaan. Homma ei toiminut Nickin [Menza, entinen Megadeth-rumpali] kanssa; hän lähti toiseen suuntaan ja me menimme toiseen…”

Mustaine juttelee haastattelussa hetken rumpalisotkuista, ja siirtyy seuraavaksi puhumaan basisteista:

”Sama juttu, jos puhutaan bassosta. Ellefson oli bändissä, ja sitten hän oli ulkona. Sitten James tuli mukaan, ja hän oli ulkona. Ellefson tuli takaisin, koska Droverin veljekset [rumpali Shawn ja kitaristi Glen] painostivat minua ottamaan hänet takaisin. Hän tuli mukaan, ja meillä oli se koko omituinen asia, joka tapahtui. Sitten Steve DiGiorgio tuli äänittämään uuden levyn [’The Sick, The Dying… And The Dead!’], ja nyt James on palannut bändiin. Ja rakastan sitä, että hän on palannut. Laulu kuulostaa lavalla upealta. Hän osaa itse asiassa laulaa todella hyvin, joten hän rohkaisee minuakin laulamaan paremmin.”