David Ellefson kertoo olevansa tarvittaessa valmis palaamaan Megadethiin: ”Tulen aina vastaamaan siihen soittoon”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.6.2023

Megadethissa pitkään bassoa soittanut David Ellefson erotettiin yhtyeestä vuonna 2021 grooming-syytösten takia. Tyttö, jonka kanssa Ellefson keskusteli ja kävi seksuaalisia videopuheluita, osoittautui kuitenkin täysi-ikäiseksi väitteistä poiketen. Potkut oli kuitenkin jo annettu, ja Ellefsonin tilalle bändiin otettiin lopulta James LoMenzo.

Ellefson on sittemmin puhunut säännöllisesti musiikkimedialle entisestä bändistään ja kommentoinut potkujaan useaan otteeseen. Ellefsonilla on tätä nykyä jo uusia bändiprojekteja, kuten esimerkiksi Dieth.

Kaikesta huolimatta Ellefson kertoo kuitenkin olevansa halukas palaamaan Megadethiin, mikäli hänen palveluksiaan jälleen tarvittaisiin.

Ellefson kertoo Loaded Radio podcastin haastattelussa:

”Dave tulee aina olemaan veljeni. Ja se on hassua, kun ajattelen Davea. Kävelen vain ympäri taloa, ajattelen jotain hetkeä ystävyydestämme ja yhteisestä historiastamme – ne ovat yleensä hyviä muistoja. Ja kuulehan, veljekset riitelevät, veljekset halailevat ja sopivat, se kuuluu matkan varrelle. Mutta se on pestinä nyt poissa lautaseltani. Olen selvästi siirtynyt muihin asioihin, joista näette, että nautin todella. Joten… ihan sama.”

”Olen puhunut tästä muille ystävilleni, joilla on ollut bändejä, ja jotka ovat olleet muissa bändeissä, joissa jäseniä on tullut ja mennyt ja mitä tahansa. Varsinkin kun olet pää-, avain- ja perustajajäsen ja kaikkea tällaista , sinulla on erilainen veljeys faneihisi.”

”Sanon aina: kun teet levyn, teet sen itsellesi. Mutta kun julkaiset levyn, se on yleisöllesi. Ja siinä vaiheessa siitä tulee isompi kuin sinä itse; siitä tulee isompi kuin te neljä tai viisi tai kolme bändissä – se on nyt isompi kuin sinä itse. Ja nuo kappaleet tulevat elämään meitä kauemmin. Ja kaikki se perintö ja tarinat, joista juuri puhuimme, ovat nyt surullisen kuuluisia; ne säilyvät ikuisesti.”

”Minulle sinä [Dave] olet osa perhettä. Ja entä jos joskus olisikin sukukokouksen aika? Hei, totta kai, tulen aina vastaamaan siihen soittoon. Mutta nyt kun se on sanottu, niin en istu odottamassa jälleennäkemistä Megadethin kanssa. Sanotaan se vaikka niin. Olen hyvin eteenpäin suuntautunut juuri nyt ja olen hyvin laserfokusoitunut siihen, mitä on edessäni.”

Luetuimmat

Uusimmat