David Ellefson kokee tulleensa hylätyksi Megadethin toimesta kriisinsä keskellä: ”Minut vain potkaistiin tien sivuun selviämään yksin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.11.2021

Megadethissa pitkään bassoa soittanut David Ellefson erotettiin yhtyeestä toukokuussa grooming-syytösten takia. Tyttö, jonka kanssa Ellefson keskusteli ja kävi seksuaalisia videopuheluita, osoittautui kuitenkin täysi-ikäiseksi. Siitä huolimatta potkut bändistä pitivät, ja Ellefson perusti uuden The Lucid -yhtyeen.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Nyt tuoreessa The Jeremy White Podcastin haastattelussa Ellefson avaa hieman tuntemuksiaan siitä, kun bändi päätti erottaa hänet kohun seurauksena ja lopulta äänittää tulevan albuminsa bassoraidat uusiksi, vaikka Ellefson pyysi bändiä olemaan tekemättä näin.

Ellefson kertoo halunneensa heti puuttua huhuihin, joita hänestä liikkui:

”Lakimieheni sanoivat, että ’Minusta sinun pitäisi [avata suusi]. Minusta sinun pitäisi vain juosta kohti luoteja, ottaa miekka, hoitaa asia, puuttua siihen’, ja niin minä tein. Se oli sillä selvä. Ja sitten seuraavana päivänä, kun vastapuoli alkoi julkaista ilmoituksiaan, se oli bensaa liekkeihin… Juuri se, mitä he eivät halunneet tapahtuvan, tapahtui. Ja sitten kärsin rangaistukseni. Nyt en ole bändissä. Joten, mene ja tiedä.”

Haastattelija Jeremy White nosti esille pointin siitä, että Megadethin johtohahmo Dave Mustaine antoi bändin virallisessa ulostulossa ymmärtää, että perättömillä huhuilla olisi pohjaa. Ellefson oli samaa mieltä ja kokee bändin hylänneen hänet hankalien aikojen keskellä.

”Kaikki perustui pelkoon. Se ei perustunut todellisuuteen. He sanoivat, että kaikkia osapuolia kuultaisiin, ja rehellisesti sanottuna mitään osapuolta ei kuultu. Koska kahden viikon kuluessa kävin läpi prosessin, josta heille kerroin. Kävin sen läpi ja sanoin: ’Hei, tämä on täyttä paskaa’, ja minä tein oman osuuteni. Ja tunnustin… [nauraa]. Katsokaahan, minä jäin kiinni piilokameraan, sitä ei voinut piilotella. Joten piti vain puhua siitä. Otat miekan käteesi. Käsittelet asian. Se oli noloa. Olin pahoillani ja jatkoin eteenpäin. Ja se siitä”, Ellefson kertoo ja jatkaa:

”Vastustin [syytöksiä]. Sanoin, että tämä on paskapuhetta. Ja silloin sanoin Megadethille: ’He heittivät Molotovin cocktailin – kuvainnollisesti- kotiini ja polttivat taloni. Voisitteko auttaa minua? Voisitteko tukea minua? Tarvitsisin apua juuri nyt.’ Ja rehellisesti sanottuna minut vain potkaistiin tien sivuun, selviämään yksin. Okei. Nyt ainakin tiedämme, keille he ovat uskollisia.”