Jasta – Jasta

Kirjoittanut Juha Attola - 15.7.2011

Jamey Jasta on kohtalaisen kiireinen mies; omien yhtyeidensä lisäksi hän on ehtinyt vierailla monen muun yhtyeen levyillä, pyörittää omaa Stillborn Records levy-yhtiötä ja on omaa vaatemallistoa monen muun asian lisäksi. Nyt mieheltä tulee ulos soololevy, jonka julkaisijana toimii Century Media.

Levyn avausraita ”Walk That Path Alone” tuo mieleen kuinka ollakaan, Hatebreedin. Levyn edetessä huomaa, ettei levy ole kovinkaan kaukana Hatebreed -materiaalista. Itse olisin odottanut ehkä hieman erilaisempaa tavaraa, kun kyseessä on kuitenkin miehen sooloalbumi ja hänellä on vapaat kädet tehdä mitä haluaa. Elikkä, kovinkaan kauas ei tällä levyllä mennä miehen ykkösbändistä. Tämä on ehkä paikoitellen rauhallisempaa ja hivenen melodisempaa tavaraa kuin Hatebreed, mutta voisi aivan hyvin olla myös kyseisen yhtyeen uusin levy. Mutta mikäs siinä kun kappaleet itsessään ovat kuitenkin hyviä ja toimivia.

Albumi esittelee Jastan hieman monipuolisempana laulajana kuin miehen edelliset työt. Aika pitkälti johtuen varmaankin siitä, että tällä levyllä on hivenen enemmän puhtaita lauluosuuksia. Levyllä on nykyaikaiseen tyylin myös liuta nimekkäitä vierailijoita, esimerkiksi kappaleessa ”Enslaved, Dead Or Depraved” käy ääninäytteen antamassa Lamb Of God -yhtyeen Randall Blythe. Muina vierailijoina ovat mm. Zakk Wylde (BLS), Philip Labonte (All That Remains) ja Tim Lambesis (As I Lay Dying). Tietysti vierailijoiden määrästä ja kappaleiden yhtenäisyyksistä miehen pääbändiin, voidaan vetää se johtopäätös, että kyseessä olisi ns. kavereiden kesken tehty hauskanpito albumi. Niin tai näin, kyseessä on kuitenkin kovanluokan albumi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jastalta jälleen kerran tasaisen vahva esitys. Vaikka tässä nyt ei varsinaisesti tehdäkään millään lailla pesäeroa miehen muihin levytyksiin, eikä luoda mitään uutta, on levy kuitenkin vahva näyttö miehen kyvyistä. Itse tosiaan alun perin odotin hieman miehen normi meiningeistä poikkeavampaa tavaraa, mutta toisaalta miksi, edes sooloillessa, muuttaa toimivaa kaavaa. Takuuvarma albumi kaikille Hatebreedin ystäville, ette varmasti tule pettymään.

8/10

Kappalelista:

1.Walk That Path Alone
2.Mourn The Illusion
3.Screams From The Sanctuary
4.Nothing They Say
5.Anthem Of The Freedom Fighter
6.Something You Should Know (Feat. Phil Labonte)
7.Set You Adrift
8.Enslaved, Dead or Depraved (Feat. Randall Blythe)
9.With A Resounding Voice (Feat. Tim Lambesis)
10.The Fearless Must Endure (Feat. Zakk Wylde)
11.Heart Of Warrior (Feat. Mike Vallely)
12.Death Bestoved (Feat. Mark Morton)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.jameyjasta.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

3 comments on “Jasta – Jasta”

  1. Tommi Hämäläinen

    Mun mielestä toi albumi oli jotenki munaton ja tasapaksu alusta loppuu. Kaverilla on kyl hieno ääni mut ei se pelkästää riitä tekemää hyvää levyä.

  2. Arto Mäenpää

    Tää on kyl niin sitä perus kauraa mitä olla ja voi. Kyl tää varmasti toimii Hatebreed faneille mutta ei se kyllä mitään uutta tuo pöytään eikä liioin oo kyllä niin kokeileva mitä haastattelusta vois ymmärtää..

  3. Niko Häkkinen

    Kun on alottana metallin kuuntelun slipknotilla ja hatebreedilla ni ai saatana mite vitun kova levy tämä saatana oi ollakkaa, eihä täs mitää uutta ole mut nuo vitun riffit ja laulu osuudet aijai jos josku o yhtää tykänä metallisesta hardcoresta ni tää o parempaa ku ruotsalaiset blondit…..

Comments are closed.