Kingdom of Sorrow – Kingdom of Sorrow

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.4.2008

Kingdom of Sorrow julkaisi esikois albuminsa helmikuun 19. päivä Relapse Recordsin kautta. Levyllä on lauluissa Jamey Jasta (Hatebreed), kitarassa ja lauluissa Kirk Windstein (Down, Crowbar), kitarassa Steve Gibb (Crowbar), rummuissa Derek Kerswill (Unearth, Seemless) ja bassossa Matthew Brunson. Kun levyllä on tuollainen määrä taitoa ja kokemusta, ovat odotukset todella korkealla. Levyn kansitaide on erittäin eeppinen ja sen perusteella voisinkin kuvitella levyn sisältävän jopa ”sankarimetallia”. Onneksi näin ei ole!

Albumia kuunnellessa huomaa selvät vaikkutteet Jamey Jastan Hatebreedistä ja Kirk Windsteinin Downista. Olihan se nyt odotettavissakin, mutta en uskonut, että kahden niin erilaisen musiikkityylin edustajilta tulisi näin toimivaa musiikkia. Erittäin positiivinen yllätys.

Levy lähtee käyntiin ”Hear This Prayer For Her”- nimisellä kappaleella, joka osoittautuu erittäin kovaksi ralliksi. Seuraavat neljä kappaletta jatkaa samaa raskasta, nopeatempoista linjaa. Rupean jo kaipaamaan pientä hengähdys taukoa, ja kuin toiveesta juuri sitä raita numero kuusi ”With Unspoken Words” tarjoileekin. Kappale on sijoitettu juuri oikeaan kohtaan levylle ja varmasti kyseinen kappale kuuluu yhtyeen live settiinkin. ”Free The Fallen” kappale jatkaa jälleen siitä, mihin yhtye on ensimmäisillä kappaleillaan päässyt. Kappale musiikillisesti ehkä muistuttaa eniten juuri Hatebreedia sen agressiivisuuden takia, kun taas yhdeksäs kappale ”Let The Ghosts Astray” liikkuu enemmän Downin vanavedessä.

Positiivisinta levyllä ehdottomasti oli Jamey Jastan kehittinyt laulu. Jastalla on muitakin tapoja laulaa kuin huutaminen ja se oli todella mukava huomata levyä kuunnellessa. Kirkin ja Stevenin yhteistyö kitaroissa on jälleen kerran nautittavaa kuunneltavaa. Parhain esimerkki tästä on ”Grieve A Lifetime”, jossa on kappaleen lopussa upea kitara soolo. Derekin rumputyöskentely on toimivaa koko levyllä ja sopii yhtyeeseen kuin olut festareille. Yhtyeen jäsenet näyttävät löytäneen hyvin yhteisen sävelen, joka tekeekin levystä ehjän kokonaisuuden.

Suosittelisin levyä ehdottomasti Downin musiikista pitäville, eikä muutkaan tule varmasti pettymään. Aivan yhtä kovaa menoa albumilta ei kannata odottaa kuin Hatebreedilta. Ehdottomasti yksi vuoden kovimmista levyistä!

1 Hear This Prayer For Her

2 Grieve A Lifetime

3 Piece It All Back Together

4 Led Into Demise

5 Demon Eyes (Demonized)

6 With Unspoken Words

7 Free The Fallen

8 Screaming Into The Sky

9 Lead The Ghosts Astray

10 Begging For The Truth

11 Buried In Black

www.myspace.com/kingdomofsorrow

Kirjoittanut: Esa Rintamäenpää

One thought on “Kingdom of Sorrow – Kingdom of Sorrow

  1. Arto Mäenpää

    Loistava albumi! Itse tykkäsin todella paljon! :)

Comments are closed.