Kitaravirtuoosi Steve Vai kommentoi kiertueiden nykytilaa: ”Olet onnekas, jos onnistut jäämään omillesi taloudellisesti”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 1.2.2023

Muusikoiden toimintaa ovat varjostaneet vuonna 2020 keikkakiellot, jotka veivät tulot lukuisilta tapahtuma-alan työntekijöiltä, sekä viime vuodesta lähtien taantuman tuomat taloudelliset vaikeudet ja hintojen nousu.

Esimerkiksi ahkera keikkailija Devin Townsend kertoi julkisesti hetki sitten, miten pandemian jälkeen mahdollisuus elää keikoilla on muuttunut lähes mahdottomaksi. Asiaa ovat kommentoineet myös Dark Funeralin Lord Ahriman ja Monumentsin laulaja Adam Cizek. Myös Fear Factory on joutunut kikkailemaan kiertuekustannusten takia.

Nyt Suomeen toukokuussa saapuva, arvostettu kitaravirtuoosi Steve Vai kommentoi kiertueiden nykytilaa tuoreessa Talkin’ Rock -podcastin jaksossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kun [vuoden 2022 ’Inviolate’] levy julkaistiin, kaikki alkoi avautua, mutta se oli vähän epävarmaa. Se oli todella outoa – varaat kiertueen, ja sitten korona lähtee taas nousuun, ja joudut perumaan kiertueen. Ja sitten kiertueelle lähteminen COVIDin jälkeen oli muusikoille uskomattoman vaikeaa, koska kaikki oli jotenkin sekaisin.”

”Et saanut bussia mistään. Kaikki bussit seisoivat kaksi vuotta, ja bussinkuljettajat menivät ajamaan kuorma-autoja. Et saanut bussikuskia, et saanut varusteita, et saanut apua. Ja se oli todella vaikeaa – se Euroopan-kiertue, jonka tein [vuonna 2022], oli haastavin kiertue, jonka olen koskaan tehnyt. Mutta selvisimme siitä. Ja nyt asiat ovat öljytty ja alkavat tulla taas hienosti kasaan.”

”Jotkut bändit peruivat joitakin Euroopan-kiertueitaan vielä viime vuonna, koska he eivät pystyneet hoitamaan niitä [taloudellisesti]. Se on hämmästyttävää. Ennen kuin lähdet kiertueelle, hankit kaikki keikat ja takuut ja katsot, mikä on lopputulos. Ja se on muuttunut. Valitettavasti… Olet onnekas, jos jäät omillesi. Minulla on paljon ystäviä, jotka peruvat – isoja bändejä – koska he eivät vain saa lukuja tasapainoon.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy