Pääkaupunkiseudulle uusi megafestivaali – Tapiola Festivaali tuo lähes 40 musiikin huipputähteä Espooseen elokuussa!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.2.2022

Pääkaupunkiseutu saa ensi kesänä uuden megatason musiikkifestivaalin, kun suuri joukko kotimaisia ja ulkomaisia huippunimiä saapuu esiintymään Tapiolan urheilupuistoon Espooseen. Elokuun 19.-20. päivinä järjestettävän Tapiola Festivaalin lavalle nousee yhteensä lähes 40 artistia niin Suomesta kuin ulkomailta.

Tapiola Festivaalilla nähdään käytännössä kaikki tämän hetken suurimmat kotimaiset artistit ja yhtyeet, kuten Haloo Helsinki!, The Rasmus, SANNI, Pyhimys, Gasellit, Chisu, JVG, Olavi Uusivirta, Mariska, Ismo Alanko, Arttu Wiskari, Apulanta, Erika Vikman, Maustetytöt & Agents, Happoradio, Ellinoora, J. Karjalainen, Elastinen, Mikael Gabriel, Jannika B, Reino Nordin ja Teflon Brothers.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Ulkomaisista artisteista festivaalilla esiintyvät muiden muassa Solid Base, Masterboy, Dr Alban, Günther, Pandora ja Basic Element, jotka nousevat Metro Areenan sisälavalle 1990-luvun Retroperjantain tunnelmissa kotimaisten Aikakoneen ja Waldo’s Peoplen kera.

– Tapahtuma on suunnattu aikuiseen makuun, ja sen ikäraja onkin K-18. Panostamme mittavan esiintyjämäärän lisäksi erityisen paljon alueen visuaalisuuteen, oheisohjelmaan sekä ruoka- ja juomatarjoiluihin, kertoo Tapiola Festivaalin promoottori, Loud n’ Liven Kalle Keskinen.

Nykypäivän trendinä on, että yleisö tulee festivaaleille viihtymään muutoinkin kuin pelkän musiikin vuoksi. Niinpä Tapiola Festivaalin alueelle tulee muun muassa erilaisia viini – ja pienpanimopisteitä sekä kattava ja monipuolinen ravintolamaailma.

– Panostamme paljon myös VIP-palveluihin ja rakennamme näyttävän VIP-kylän, jossa ruokailun hoitaa VIP-tason kokki henkilökuntineen. Lisäksi rakennamme kaksikerroksisia, kymmenen hengen viihtyisiä VIP Loungeja, joissa on pöytiintarjoilu, omat VIP-houstaajat ja parhaat näkymät lavalle, Kalle Keskinen kertoo.

Tapiola Festivaalilla on kolme lavaa, joista kaksi päälavaa ovat ulkona urheilupuistossa ja yksi Metro Areenan sisällä.

– Meillä onkin ikään kuin kaksi festivaalia samaan aikaan, kun suuren kotimaisen tapahtuman sisältä löytyy myös kansainväliset raamit täyttävä ysärifestari, huomauttaa Kalle Keskinen.

Loud n’ Liven oli tarkoitus järjestää festivaali Espooseen jo 2017, mutta Länsimetron viivästyminen ja sittemmin voimaan astuneet koronarajoitukset viivästyttivät suunnitelmia.

– Nyt, kun meillä ei ole mitään esteenä, on uudelle festivaalille enemmän kuin oikea aika. Metro kulkee, ja ihmisillä on patoutunutta tarvetta päästä livemusiikin pariin ja tapaamaan toisiaan. Kaiken lisäksi kuluva vuosi on jopa Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlavuosi, joten sekin tuo tapahtumaan oman pikantin lisänsä, Kalle Keskinen toteaa.

Tapiola Festivalista on tarkoitus tulla jokavuotinen tapahtuma elokuun toiseksi viimeiselle viikonlopulle.

– Olemme erittäin tyytyväisiä ohjelmistoon ja vastaanottoon, jota olemme saaneet festivaalia suunnitellessamme. Uskomme vahvasti, että Tapiola Festivaali löytää nopeasti paikkansa pääkaupunkiseudun musiikkielämässä, Keskinen kertoo.

Loud n’ Live Promotions on yksi kuluvan kesän ja koko vuoden suurimmista kotimaisista tapahtumajärjestäjistä.

– Järjestämme tulevana kesänä kymmenkunta festivaalia eri puolilla Suomea sekä useita isoja ulkoilmakonsertteja, kuten Kaisaniemen puistossa Helsingissä Duran Duranin ja John Fogertyn keikat. Kyseessä on samalla yhtiömme historian suurin voimainponnistus, ja aiomme julkistaa kuluvana vuonna vielä suuren joukon muitakin tapahtumia, Kalle Keskinen kertoo.

Tapiola Festivaalin Early Bird -liput tulevat myyntiin maanantaina 21. helmikuuta. 114 euron hintaiset edullisimmat kahden päivän liput ovat myynnissä viikon ajan. Päiväkohtaiset liput (alk. 79 euroa) sekä normaalihintaiset kahden päivän liput (alk. 129 euroa) tulevat myyntiin 28. helmikuuta. Lippuja myyvät Ticketmaster ja Tiketti. Festivaalin ikäraja on K-18.

Luetuimmat

Uusimmat