Perinteinen Halloween -tapahtuma tarjoaa ilmaista livemusiikkia Turussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.10.2018

Perinteeksi muodostunut Halloween Mega Mayhem tarjoaa taas tänä halloweenina kovan kattauksen kotimaista livemusiikkia Turussa 3.11. Musiikkitoimijoiden yhteistyössä järjestämä Halloween Mega Mayhem on halloween -tapahtumaksi harvinaisuus: 3.11. järjestettävä halloweeninen ilmaistapahtuma on muodostunut jo jokavuotiseksi livemusiikkia kannattavaksi perinteeksi. Turun Baarissa järjestettävä Halloween Mega Mayhem tarjoaa upean läpileikkauksen kotimaista, ja hieman tangoonkin taittavaa livemusiikkia.

Jo perinteeksi muodostunut Halloween Mega Mayhem lupaa tarjota vuoden kovimmat halloween-bileet. Livemusiikkitapahtuma järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Ensimmäisenä vuonna tapahtuman yhteydessä rikkoutui ravintolan kävijäennätys, jonka jälkeen suosio ei ole hiipunut. Nopeasti suosionsa kasvattanut HMM kuuluukin kiinteästi turkulaiseen halloween -juhlintaan, tavoittaen joka vuosi uusia paikalle vyöryviä HMM-faneja. Vaikka illan musiikkitarjonta on metallipainoitteista, juhlitaan halloweenia hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa – tästä kertoo esimerkiksi tapahtuman pukukoodi “pukeudu tai älä”.

Turun musiikkitoimijat yhteistyössä

Musiikkikattauksesta vastaa neljä bändiä: My Favourite Nemesis , SLEAZER , Maache ja Awake Again. Tapahtumaa järjestetään hyvällä yhteishengellä eri musiikkitahojen kanssa. Järjestäjät haluavat kehittää alueen musiikkielämää ja tuoda laajalle yleisölle tietoon, mitä kaupungissa on musiikillisesti tarjolla. Halloween Mega Mayhemin rooli livemusiikin suosion kasvattamiseksi on tärkeä ja uraauurtava. Pääjärjestäjän roolissa toimii turkulainen metallibändi, Awake Again.

Perinteinen halloween -musiikkitapahtuma on harvinaisuus

HMM:n kaltainen halloween -musiikkitapahtuma, joka on muodostunut perinteeksi kasvattaen suosiotaan joka vuosi, on harvinaisuus. Awake Againin Ville Loukola luottaa tapahtuman tulevaisuuteen: ”Tässä on muodostumassa perinne, joka luo livemusiikkikulttuuria Turkuun. Halloween Mega Mayhem tulee olemaan vuodesta vuoteen, ja paranemaan vuosi vuodelta. Kaupungista ei tietääkseni löydy toista perinteistä vastaavaa halloween -musiikkitapahtumaa. HMM on saanut loistavan vastaanoton, ja nyt panokset kovenee, kun bändit kovenee.” Awake Againin Matti Österman odottaa Halloween Mega Mayhemiltä upeita esityksiä ja ainutlaatuista menoa: “Lavalle nousee aivan erityisiä bändejä, Turun Baarissa tulee olemaan maailmanluokan meininki”.

My Favourite Nemesis
My Favourite Nemesis on modernin metallin nousevimpia nimiä, joka yhdistää musiikissaan metalcoren ja suoraviivaisen turpaanvedon parhaat puolet. Raskasta tykitystä ja mieleenjäävää melodiaa, jonka kruunaa lead-laulajan ja rumpalin monipuoliset laulut. Yhtyeen uusin sinkku ”Losing Sight” nousi Suomen 50 Viraalisinta listan sijalle 10, ja pysyikin listalla viikkoja.
Bändin Facebook: https://www.facebook.com/MFNofficial/

SLEAZER
SLEAZER on moderni rock-yhtye, jonka soitto on suoraviivaisesta rock’n’rollista aina kevyeen multaan asti tuoretta paahtoa. Uutta ja vanhaa nerokkaasti yhdistelevä helsinkiläisnelikko on pitänyt tiukan linjan omassa soundissaan. Bändi äänittää parhaillaan ensimmäistä levyään, ja on pitäytynyt siksi viimeaikoina keikkailusta. Harvinaista herkkua on siis tiedossa!
Tutustu bändiin: https://www.facebook.com/SLEAZERMUSIC/

Maache
Maache on suomalais-chileläinen yhtye, joka yhdistelee tangorytmejä raskaan musiikin kanssa. Parhaillaan studiossa tangolevyä työstävä bändi tekee talven aikana myös muutamia keikkoja.

Awake Again
Kesän aikana mediat käänsivät katseensa Awake Againia kohtaan, kun julkistettiin bändin esiintyminen maailman suurimmilla metallifestivaaleilla, Wacken Open Air Metal Festivalilla Saksassa. Pian tämän jälkeen Universal Musicin omistukseen kuuluva Spinefarm Records -levy-yhtiö uutisoi levytyssopimuksesta bändin kanssa. Levytyssopimuksen jälkeen on julkaistu uutta musiikkia, ensimmäisenä bändin historian tällä hetkellä suosituin biisi “Below”, jota seurasi Katy Perry -coverbiisi “Dark Horse” musiikkivideoineen. Bändi on syksyn ajan työstänyt uutta musiikkia, jonka vuoksi Awake Againia ei paljoa ole näkynyt keikkalavoilla.
Bändin Facebook: https://www.facebook.com/awakeagainband/

Halloween Mega Mayhem 10 000
3.11.2018 klo 22:00-02:00 Baari (Aurakatu 14, 20100 Turku). Esiintyjät: Awake Again, My Favourite
Nemesis, Sleazer ja Maache. Ilmainen sisäänpääsy . Tapahtumalla on ikäraja 20 -vuotta.

Virallinen Facebook-kanava: https://www.facebook.com/events/342278723002698