Queen + Adam Lambert live @ Hartwal Arena, Helsinki, 19.11.2017

Queen näyttää olevan aikeissa myydä oikeudet tuotantoonsa – hinnaksi arvioidaan huikeat miljardi dollaria

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.5.2023

Moni muusikko ja yhtye on myynyt viime vuosina levytyskataloginsa eri yhtiöille. Diilit ovat olleet huikeita, sillä ne kattavat käytännössä kaiken, mitä artisti tai yhtye on levyttänyt. Esimerkiksi Bruce Springsteen myi vuonna 2021 oman kataloginsa 500 miljoonalla dollarilla, The Policesta ja soolourastaan tunnettu Sting taas myi oman kataloginsa vuonna 2022 hintaan 250 miljoonaa dollaria, Mötley Crüe myi oman tuotantonsa BMG:lle 150 miljoonalla dollarilla ja Phil Collins sekä Genesis taas myivät omat kataloginsa 300 miljoonalla dollarilla.

Nyt Music Business Worldwide -sivusto uutisoi lähteidensä perusteella, että legendaarinen rockyhtye Queen olisi aikeissa myydä oman tuotantonsa oikeudet. Yhtyeen tuotannon myyntihinnaksi arvioidaan huikeat miljardi dollaria.

Jos kauppa toteutuu, rahat jaetaan tasan Freddie Mercuryn kuolinpesän ja elossa olevien bänditovereiden Brian Mayn, Roger Taylorin ja John Deaconin kesken.

Katalogin myyntiä vaikeuttaa se, että Disney Music Group (DMG) omistaa yhtyeen levytetyn musiikin luettelon Pohjois-Amerikassa.

Luetuimmat

Uusimmat