Rammsteinin kohu synkkenee entisestään – Saksalaislehti julkaisi järkyttäviä haastatteluita bändin jatkobileistä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.6.2023

Suomessakin hetki sitten kahden loppuunmyydyn keikan soittanutta saksalaista metalliyhtye Rammsteinia kohtaan on esitetty sosiaalisessa mediassa vakavia syytöksiä.

Kohun nostaneet syytökset ovat peräisin Twitter-käyttäjä Shelby Lynniltä, joka väittää tulleensa huumatuksi osana bändin Vilnan keikkaa edeltänyttä ja seurannutta juhlaa, jonne kutsutaan kauniita nuoria naisia. Lynn ei ole pystynyt esittämään pitäviä todisteita väitteensä tueksi.

Lynn on kerännyt omalle Instagram- ja Twitter-tililleen koosteita lukuisten muiden naisten vastaavista kokemuksista. Voit lukea koosteen tapahtumista täällä. Yhtyeen lyhyen vastineen voit puolestaan löytää täältä. Hetki sitten myös Lindemannin entinen seurustelukumppani Sophia Thomalla kertoi pitävänsä väitteitä epätotena.

Nyt arvostettu saksalaislehti Der Spiegel on julkaissut sivustollaan pitkän artikkelin, jossa kerrotaan aiheesta yhä syvemmin. Lehden jutussa on haastateltu kaiken kaikkiaan noin 12 eri naista, jotka ovat kokeneet seksuaalista väkivaltaa Till Lindemannin tai Rammsteinin muiden työntekijöiden toimesta.

Artikkelissa on haastateltu muun muassa Zoe-nimistä naista, joka voittaneensa kertoo voittaneensa liput Rammsteinin konserttiin ja päätyneensä lopulta jatkoille yhtyeen kanssa. Zoe kertoo juoneensa jatkoilla vain kaksi olutta, mutta hiljalleen hänen muistinsa oli alkanut pätkiä.

Vaikka hän kertoo haastttelussa pitäneensä Lindemannia osittain vastenmielisenä ihmisinä päätyi hän silti huuruisen illan aikana antamaan suuseksiä laulajalle, joka oli yrittänyt houkutella häntä myös seksiin. Zoe oli kieltäytynyt, sillä hänellä on sairaus, joka aiheuttaa yhdyntäkipuja ja verenvuotoa.

Lopulta Zoe oli kuitenkin päätynyt myös sukupuoliyhdyntään Lindemannin kanssa. Sairauden vuoksi hän oli vuotanut verta hotellilakanoille, mutta Lindemann uskotteli kyseessä olevan kuukautisvuotoa. Zoe oli pyytänyt laulajaa lopettamaan ja tähän mies oli vastannut olevansa ”pian valmis”. Verenvuoto jatkui seksin seurauksena useita päiviä. Zoe ei osannut jälkeenpäin kertoa miten joutui tilanteeseen ja miksi päätyi harrastamaan seksiä Lindemannin kanssa vasten tahtoaan.

Der Spiegelin artikkelissa on haastateltu myös muitakin naisia, jotka ovat päätyneet yhdyntään Lindemannin tai tämän työntekijöiden kanssa tiedottomassa tilassa ja sittemmin heränneet kesken hyväksikäytön. Kaikkia tapauksia yhdistää muistinmenetys tai -katkeilu muutaman alkoholiannoksen jälkeen.

Rammstein on kiistänyt kaikki heitä koskevat syytökset ja toivonut, että heitä ei tuomittaisi ennakkoon.

Luetuimmat

Uusimmat