Nargaroth, Steelfest 2019

Samaelin keikka Steelfestissä peruuntuu

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.9.2021
Nargaroth, Steelfest 2019

Julkaisimme sivustollamme torstaina uutisen, jossa kerroimme saksalaisen thrash metal -veteraani Sodomin fanien suuttuneen yhtyeen aikomuksista esiintyä ensi vuoden Steelfestissa. Moni bändin fani kertoi pettyneensä siihen, että bändi esiintyy Steelfestilla NSBM-yhtyeiden eli kansallissosialististen black metal -bändien ollessa mukana tapahtumassa.

Steelfest julkaisi eilen aiheeseen liittyen oman virallisen kantansa, jonka mukaan se ei aio painostuksesta huolimatta peruuttaa bändien esiintymisiä festivaalissa ja kertoi aiheesta virallisessa viestissä mm. seuraavaa:

”Luvassa on ehkä vielä lisääkin listoja. Steelfest ei voi neuvotella tai antaa kolmansien osapuolten vaikuttaa siihen, mitkä yhtyeet voivat soittaa Steelfestissä tai muissa tapahtumissamme. Ymmärsin myös syyllistyneeni näille agentuureille aivan liian kiistanalaisen sekoituksen luomiseen. Tämä genre on heille pelkkää rahaa.”

”Meidän täytyy laittaa tälle stoppi. Emme voi olla sidottuja tällaiseen keskusteluun ja minkään kolmannen osapuolen valvomina, emmekä voi aina tarkistaa virastojen tai muiden tahojen ja heidän ’ammattilaistensa’ tekemiä päätöksiä tai mitata minkäänlaista sosiaalista painostusta joku artisti voi saada, ja että minkä bändin on ok soittaa Steelfestissä tai ei.”

Festivaalin näkökanta aiheeseen liittyen ei ole ollut kaikkien bändien mieleen ja nyt mm. sveitsiläinen black metal -yhtye Samael on ilmoittanut julkisesti aikovansa peruuttaa esiintymisen festivaalissa. Voit lukea bändin viestin aiheesta tästä:

Steelfestin ulostulo on jakanut mielipiteitä valtavasti puolesta ja vastaan. Festivaalissa vuonna 2019 esiintynyt Nargaroth on ilmottautunut korvaamaan tarvittaessa festivaalin esiintymisen peruuttavan yhtyeen mikäli bändi tapahtumaan kelpaa. Voit lukea yhtyeen viestin tästä:

Festivaaliin kiinnitetty Graveland on myös puolustanut festivaalin päätöstä pitäytyä linjassaan ja kehoittanut kaikkia äärimetalllin ystäviä saapumaan ensi vuoden festivaaliin. Voit lukea viestin tästä:

View this post on Instagram

A post shared by Graveland (@gravelandofficial)