Suurien odotusten ja lupauksien vuosi 2022: tässä tulevat 10 odotetuinta rockalbumia ulkomailta tämän vuoden osalta

Kirjoittanut Erno Elomaa - 8.1.2022

Tervemenoa 2021 ja tervetuloa 2022. Vuonna 2021 melkein kaikkien yhtyeiden keikkakalenterit kokivat lähes täydellisen tyhjentymisen ja sen seurauksena lukuisat yhtyeet viettivät aikaa kirjoittaen uutta musiikkia tulevia albumeita varten. Koska ainakin nyt tätä kirjoittaessa näyttäisi siltä, että kesään 2022 mennessä keikat ja festivaalit alkavat taas pyöriä hyvin normaaliin tapaan (ainakin toivottavasti), on monilta yhtyeiltä tulossa myös ennen kesää uutta musiikkia. On aika siirtää katse ulkomaita kohti ja kurkistaa kristallipallon kautta mitä tuleva vuosi tuo tullessaan rockin saralla. Ohessa teille kymmenen rockalbumia, joita ainakin Kaaoszinen toimituksessa odotellaan innolla julkaistavaksi tämän vuoden kuluessa:

Dynazty

Albumin nimi: Final Advent
Ilmestyy: 8.4.2022

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Raskaan rockin ja power metallin välimaastossa operoiva Dynazty julkaisee seuraavan ”Final Advent” -nimisen albuminsa 8. päivä huhtikuuta AFM Recordsin kautta. Yhtyeen jäsenet kertoivat Chaoszinelle joulukuussa antamassaan haastattelussa pyrkineensä yhdistämään albumille kaikkia yhtyeen parhaimpia puolia ja ainakin levyltä tähän mennessä julkaistut kappaleet ”Advent” sekä ”Power Of Will” ovat olleet vakuuttavia.

Ghost

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: 2022

Okkultistista rokkia soittava Ghost tuo uransa suurimman show:n Suomeen huhtikuussa. Yhtyeen keulakuvan Tobias Forgen mukaan tulevan albumi tulee kertomaan imperiumien noususta ja lopulta niiden väistämättömistä epäonnistumisista ja kaatumisista. Levyn julkaisun ajankohdasta ei ole vielä saatavilla tarkempaa tietoa mutta todennäköisesti albumi tullaan julkaisemaan vasta syksyllä 2022.

Jethro Tull

Albumin nimi: The Zealot Gene
Ilmestyy: 28.1.2022

Vuonna 1967 perustettu kokeellisen rockmusiikin uranuurtaja Jethro Tull vahvistaa julkaisevansa ”The Zealot Gene” -nimisen uuden albuminsa tammikuun 28. päivä InsideOut Musicin kautta. 20 vuoden levytystauolta palaavan yhtyeen tulevaa albumia odottelevan innolla ainakin bändin pitkäaikaiset fanit, joten nähtäväksi jää, yltääkö levy 20 vuoden odotuksen tasolle.

Muse

Muse

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: 2022

Englantilaisen rock-yhtye Musen edellisestä ”Simulation Theory” -albumista on ehtinyt vierähtää jo kolme vuotta. Fanit odottavatkin siis jo ymmärrettävästi innoissaan uutta musiikkia. Faneille tarjoutui hetki sitten mahdollisuus kuulla pätkä bändin uutta musiikkia, kun yhtyeen virallisella Instagram-tilillä järjestettiin pienimuotoinen livelähetys solisti Matt Bellamyn autosta. Yhtyeen tulevan albumin julkaisusta ei ole vielä tarkempaa tietoa mutta todennäköisesti se tullaan julkaisemaan tämän vuoden aikana.

Ozzy Osbourne

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kevät 2022

Ozzy ei kauaa aikaillut. Edellinen sooloalbumi ”Ordinary Man” ilmestyi vuonna 2019, ja koska Ozzy ei päässyt koronan vuoksi albumin tiimoilta keikkailemaan, päätti pimeyden prinssi jatkaa studiossa työskentelyä ja tehdä toisen albumin. Tulevalla levyllä vierailee tukku huippumuusikoita. Kitaranvarressa ovat herrat Tony Iommi, Eric Clapton ja Zakk Wylde. Bassoaluetta hoitaa Metallicasta tuttu Robert Trujillo. Rummuissa ovat takuuvarmat Taylor Hawkins (Foo Fighters) ja Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Ozzyn omien sanojen mukaan levy on selkeää jatkoa edelliselle ”Ordinary Man” -levylle ja rokkarin levy-yhtiön Sony Musicin ennusteen mukaan albumi tullaan julkaisemaan ensimmäisen kvartaalin eli kevään aikana.

Papa Roach

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: 2022

Yhdysvaltalainen raskasta rockia soittava Papa Roach on julkaisemassa seuraavan albuminsa todennäköisesti kevään 2022 aikana. Yhtye on julkaissut albumilta jo kaksi kappaletta ”Kill The Noise” sekä ”Dying To Believe”, jotka povaavat jälleen erittäin monipuolista albumia.

Placebo

Albumin nimi: Never Let Me Go
Ilmestyy: 25.3.2022

Kulttibändi Placebo julkaisee kauan odotetun kahdeksannen studioalbuminsa ”Never Let Me Go” 25.3.2022 ja kyseessä on ehdottmasti yksi vuoden odotetuimmista albumeista rockin saralla. Albumilta on julkaistu tähän mennessä kappaleet ”Beautiful James” ja ”Surrounded By Spies” ja odotukset albumia kohtaan ovat singlejen jälkeen erittäin korkealla. Bändi esiintyy myös Suomessa lokakuussa jos korona niin suo.

Porcupine Tree

Albumin nimi: Closure/Continuation
Ilmestyy: 24.6.2022

Progerockin suuruus Porcupine Tree tekee paluun kaiken kaikkiaan 13 vuoden mittaiseksi venyneeltä tauoltaan. Levyn ensimmäisen singlen ”Harridan” mukaan luvassa on jälleen koukeroista ja laadukasta menoa.

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators

Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators – Kuva: Austin Nelson

Albumin nimi: 4
Ilmestyy: 11.2.2022

Guns N’ Roses -yhtyeen kitaristin Slashin oma sooloyhtye Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators julkaisee helmikuun 11. päivä neljännen studioalbuminsa nimeltä ”4” Gibson Recordsin kautta. Bändi nauhoitti levyn kappaleet täysin livenä Nashvillen studiossa, soolo- ja lauluosuudet mukaanlukien, jonka vuoksi albumilla on omanlainen soundi. Tulevalta albumilta julkaistiin hiljattain uusi kappale ”The River Is Rising” ja voit kuunnella biisin täältä.

Red Hot Chili Peppers

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Yhdysvaltalaisen rockin suuruuden Red Hot Chili Peppersin rumpali Chad Smith paljasti viime vuoden toukokuussa antamassaan haastattelussa yhtyeen työstävän uutta ”jännittävää” albumia yhdessä bändiin palanneen John Fruscianten kanssa. Bändin on määrä saapua Eurooppaan kiertueelle kesäkuussa, joten yhtyeen tuleva albumi todennäköisesti tullaan julkaisemaan ennen kesällä soitettavia keikkoja. Albumista ei kuitenkaan vielä ole tarjolla mitään tietoja eli levyn julkaisu voi pahimmassa tapauksessa koronasta johtuen siirtyä myös vuoteen 2023, mikäli yhtye ei pääse sen tiimoilta keikkoja soittamaan.

Luetuimmat

Uusimmat