YleX jäädyttää Teppo Vapauden juontaman Uuden musiikin rockshown Punkstoo-keskustelun kiihtyessä

Kirjoittanut Joonas Arppe - 21.7.2021
Teppo Vapauden juontama Uuden musiikin rockshow jää tauolle.

Instagramissa toimivan Punkstoo-sivuston sosiaalisessa mediassa viikonlopun aikana herättämä keskustelu on johtanut radiojuontajana, muusikkona ja kirjailijana tunnetun Teppo Vapauden juontaman Uuden musiikin rockshow -ohjelman jäädyttämiseen.

”Uuden musiikin rockshow jää tauolle journalistisella päätöksellä” YleX kirjoittaa tiedotteessaan. ”Ohjelmaan on viitattu Instagramin Punkstoo-tiliin liittyvissä keskusteluissa.”

Suomen musiikkipiirien kulissien takana tapahtuvaa seksuaalisesta ahdistelua, raiskauksia ja muuta asiatonta toimintaa julkiseen keskusteluun nostavalla Punkstoo-sivustolla ilmeni viikonlopun aikana tapauksia, joiden kirjoittajat viittaasivat alalla korkeassa asemassa toimivaan radiojuontajaan; kyseiset tarinat poistettiin sivustolta nopeasti. Moni lukijoista arveli kyseessä olevan nimenomaan Teppo Vapaus.

Juontajan toiminnasta on tehty toukokuussa puhutteluun johtanut kantelu YleX:n johtoon.

”YleX pitää musiikkialalla Punkstoo-keskusteluista lähteneitä avauksia erittäin tärkeinä. Me ei hyväksytä syrjintää, naisvihaa, homo- tai transfobiaa, väkivaltaa tai seksuaalista ahdistelua ja häirintää. Ylellä on myös työnantajana nollatoleranssi epäasialliseen kohteluun. Syrjintä, kiusaaminen, häirintä ja ahdistelu ovat vastoin Ylen arvoja ja toimintaperiaatteita.”

Punkstoo-sivustolla julkaistut anonyymit kertomukset ovat johtaneet Uuden musiikin rockshown jäädyttämisen ohella myös Pää Kii -yhtyeen keikkojen perumiseen ja yhtyeen keulakuva Teemu Bergmanin julkiseen anteeksipyyntöön. Levy-yhtiö Stupido Records ilmoitti tiistaina lopettavansa yhteistyönsä Pää Kii -yhtyeen kanssa.

Yli 20 000 seuraajaa viikonlopun aikana keränneen sivuston ympärillä kiihtyvä keskustelu ulottuu päivä päivältä laajemmalle; tiistaina Punkstoo-sivustolle perustettiin kotimaiseen rock- ja metalliskenen asiattomuuksiin pureutuva Metaltoo-niminen sisartili.

View this post on Instagram

A post shared by YleX (@ylex)