Demonurkka vol. 42 (vko. 46/2016)

Kirjoittanut Janne Partanen - 20.11.2016

Demonurkan on aika tarttua vuohta sarvista ja keskittyä tällä viikolla demokattauksen raskaimpaan antiin. Esittelyssä on tutusti kolme bändiä, jotka kutittavat raskaamman musiikin fania juuri oikealla tavalla. Kuka heistä on parhain, pahin ja rumin? Tämän viikon bändit ovat Soul Gutter, Revulsion ja Ikirouta.

soul_gutter_album_artSoul Gutter – ”Terra Nullius
Viime vuonna Jyväskylässä perustettu Soul Gutter on lähettänyt debyyttijulkaisunsa arvioitavaksi. Bändin nimeä kantava EP ehti jo olla ennakkokuuntelussa sivustolla, ja tuolloin yhtye onnistui vakuuttamaan taitavansa raakaakin raaemman mäiskeen jalon taidon. Hienous tulee eri genrejen sekamelkasta, joka räimitään sangen tiukalla asenteeella kuulijan alitajuntaan. EP:n parasta antia on raskas ”Terra Nullius” -biisi, jonka ensitahdit saavat pään väkisinkin heilumaan.

Tästä löytyy biisi
Tästä bändin Facebook-sivuille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

soul-gutter

kansiRevulsion – ”Walls

Oululainen Revulsion on viimein saanut vakiolaulajan riveihinsä, ja sitä juhlistetaan kahden biisin mittaisella maistiasella, joka kantaa nimeä ”Last Echoes Of Life”. Bändi luottaa musiikissaan perinteseen death metalliin ja paukuttaakin sitä pirun tehokkaasti. Revulsion on aina ollut todella raskas ja raaka bändi, eikä uusi materiaali poikkea tuosta kaavasta. Uuden vokalistin jämäkkä ääni muuten sopii bändille kuin nyrkki sinne, minne aurinko ei paista. Kahden biisin digijulkaisusta omaan korvaani paremmalta kuulostaa äärimmäisen tiukka ”Walls”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tästä biisi kuunteluun
Tästä bändin Facebook-sivuille

revulsion

ikirouta
Ikirouta – ”Haudallas Haaveet Itää

Viikon toinen debyyttijulkaisu olisi nyt tarjolla. Simppelisti ”Demo ’16” -niminen teos esittelee meille melankolista metallia Uudeltamaalta. Meno on hyvinkin raskasta, ja surumielinen musiikki sopii todella hyvin hiukan flunssaisen arvostelijan fiilikseen. Räkäisen laulun ja puhtaamman ilmaisun sekoitus toimii hyvin. Myöskin vähän rosoinen ulosanti osoittautuu Ikiroudan eduksi. Kaiken ei tarvitse olla kiillotettua ja puhdasta. Bändin biisiksi valitsin kauniisti nimetyn ”Haudallas Haaveet Itää”, jossa bändi on parhaimmillaan.

Tästä bändin sivuille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

ikirouta

Valintojen maailma on julma ja kylmä. Niin on myös ”Terra Nullius”, joka tarkoittaa ”ei kenenkään maata”. Tiukkaakin tiukemman voiton tällä viikolla vei siis Soul Gutter! Bändi pääsee tulevaisuudessa kisaamaan vielä määrittelemättömästä palkinnosta.

Jos tahdot yhtyeesi julkaisun Demonurkan ihmeteltäväksi, voit lähettää meille materiaalia alla olevasta linkistä: http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat