Insomnium julkisti kevään ja kesän keikkansa

Melodisen deathmetallin kotimaisiin kärkinimiin lukeutuva Insomnium julkaisi konseptialbumin ”Winter’s Gate” viime vuoden syyskuussa. Albumi sai kiitettävän vastaanoton ympäri maailmaa, ja Suomessa albumilistan ykköseksi noussut levy noteerattiin myös Emmagaalassa Vuoden metallialbumiehdokkuudella.

Insomnium jatkaa huhtikuussa kiertuetta, joka vie yhtyeen toukokuun puolella Aasiaan. ”Uusi levy on otettu hienosti vastaan ympäri maailmaa, joten kiirettä riittää koko loppuvuoden. Hienoa päästä taas itäisille maille soittamaan! Aasiaan mennään jo kolmatta vuotta peräkkäin, ja nyt kiertue käsittää yhteensä 10 keikkaa. Suurin osa kaupungeista on ennestään tuttuja, mutta mukana on myös Hong Kong ja Shenzen, joissa ei aiemmin olla soitettu. Luvassa on paljon lentämistä ja aamuyön herätyksiä, mutta toisaalta idän metropoleissa on sen verran eksotiikkaa, että musikanttien vireystaso pysynee korkealla”, yhtyeen nokkamies Niilo Sevänen kertoo, ja lisää: ”Venäjän, Pohjoismaiden ja Aasian keikkojen jälkeen alkaa festarikausi, johon mahtuu keikkoja ympäri Eurooppaa Portugalista Ruotsiin saakka. Suurimmat festivaalit lienevät Saksan Wacken ja Summer Breeze.”

Suomessa Insomnium nähdään kesällä Ilosaarirockissa ja Tuskassa, joissa kummassakin kuullaan edellinen albumi kokonaisuudessaan. Ilosaaressa yhtye tarjoilee yleisölle erikoisspektaakkelin noustessaan lavalle Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. ”Kotimaan festarikeikat tulevat olemaan poikkeuksellisia. Ilosaaressa soitetaan läpi koko Winter’s Gate -levy Joensuun kaupunginorkesterin kanssa, joten lavalla tulee olemaan yli 30 muusikkoa. Myös Tuskassa soitetaan läpi koko uusin levy.”

Tulevia keikkoja:
21.4. Ragnarök Festival, Germany
27.4. Moscow, Russia
28.4. St. Petersburg, Russia
4.5. Göteborg, Sweden
5.5. Oslo, Norway
6.5. Karmøygeddon Festival, Norway
8.5. Stockholm, Sweden
13.5. Beijing, China
14.5. Shanghai, China
16.5. Shenzen, China
17.5. Hong Kong, China
19.5. Taipei, Taiwan
20.5. Osaka, Japan
21.5. Tokyo, Japan
25.5. Melbourne, Australia
26.5. Sydney, Australia
27.5. Brisbane, Australia
30.6. Tuska Open Air, Finland
6.7. Rock Harz Open Air, Germany
14.7. Ilosaarirock, Finland
15.7. Gefle Metal Festival, Sweden
3.8. Wacken Open Air, Germany
4.8. VOA Heavy Rock Festival, Portugal
10.8. Leyendas del Rock, Spain
11.8. Metal on the Hill, Austria
12.8. Party San Open Air, Germany
18.8. Summer Breeze Open Air, Germany
19.8. More Than Fest, Slovakia

www.insomnium.net
www.facebook.com/insomniumofficial
www.twitter.com/insomniumband
www.vf-insomnium.blogspot.com

www.centurymedia.com

Kommentit