Tuleeko Archangesta seuraava Scorpions? – arviossa yhtyeen debyytti ”Flashback”

Nyt sitten herätys Scorpionsin ja kasarirockin diggarit, sillä teille olisi nyt tarjolla huomioimisen arvoinen yhtye. Ranskalainen Archange julkaisee 25. päivä elokuuta debyyttialbuminsa, ”Flashbackin”. Yhtyeen musiikki ei ole pelkästään lähellä saksalaista rock-legendaa, vaan myös heidän solistinsa Dan Pallas kuulostaa uskomattoman paljon Klaus Meineltä.

Archange luottaa musiikkinsa suhteen tarttuviin ja rouheisiin riffeihin, rakkauden täyteisiin lyriikoihin sekä tietenkin kitarasooloihin, koska turhahan sitä on toimivaa kaavaa muuttaa. Musiikkia ei soiteta muutenkaan hampaat irveessä, vaan rennolla otteella, joten senkin puolesta tuntuu välillä siltä kuin kuuntelisi Scorpionsia eikä Archangea. Hämmästyttävää kyllä nämä yhtäläisyydet eivät haittaa, vaan ranskalaisyhtyeen debyytistä pystyy aidosti nauttimaan.

”Flashback” sisältää kymmenen kappaletta, jotka saavat jalat liikkeelle enemmän tai vähemmän. ”Walk All Over You” ja ”Gimme Your Love” ovat hyväntuulisia rockralleja, vaikka ensimmäisessä käsitellään kumppanista yli pääsyä. ”Live Forever” tuntuu sanoitustensa suhteen ajankohtaiselta, kun kappaleessa toitotetaan ettei kenenkään ole tarvetta elää ikuisesti. Sanoitustensa suhteen ranskalaisyhtye tuntuu liikkuvan hyvin samoissa teemoissa kuin Scorpions, mikä on välillä vähän hämmentävääkin. Archange kun kuulostaa niin pirun paljon Scorpionsilta, mutta silti jotenkin erilaiselta.

Huomionarvoista ja yllättävää levyssä on myös se, että albumilta löytyy vain yksi hitaampi kappale ja sekin on sijoitettu vasta albumin loppupuolelle. Etukäteen kuvittelin levyllä olevan ainakin kaksi slovarimaista vetoa. ”Don’t Turn Your Backissä” ei myöskään mennä yhtä kevyeksi kuin esimerkiksi Scorpionsin ”Send Me An Angelissä”, vaan kertosäkeissä on potkivuutta. Fiilistelykappaletta seuraa aavistuksen power metal -vaikutteinen ”The Ride”, joka jatkaa levyn kuljettamista hyvässä otteessa. ”The Riden” jälkeen esikoislevy jatkaa samoilla raiteilla loppuun saakka, tarjoamatta suurempia yllätyksiä.

Archange on mielenkiintoinen yhtye – se on tunnustanut Scorpionsin yhdeksi monista esikuvistaan, mutta menisi vokalisti Dan Pallaksen ansiosta täydellisestä tribuuttiyhtyeestä. Silti on nostettava kuvitteellista hattua ranskalaisyhtyeelle siitä, että vaikka orkesteri kuulostaa todella paljon Scorpionsille, yhtye kuulostaa myös jotenkin erilaiselta ja persoonalliselta. Itse selittäisin eroa sillä, että Archange soittaa aavistuksen verran melodisempaa rockia kuin saksalaisyhtye. Ja vaikka ”Flashback” ei sisällä mitään käänteentekeviä yllätyksiä, levy on viihdyttävää kuunneltavaa ja sen jaksaa kuunnella uudelleen ja uudelleen. Jos joensuulaisissa baareissa soitettaisiin Archangen kaltaista tanssittavaa rock-musiikkia, tulisi tanssilattian pintaa kulutettua ehkä enemmän.

8/10

Kappalelista:

  1. Walk All Over You
  2. Live Forever
  3. Gimme Your Love
  4. Rock Non Stop
  5. She’s Electric
  6. Machine Gun
  7. Don’t Turn Your Back
  8. The Ride
  9. Flash Back
  10. Around The World

Archange Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit