Children Of Bodomin jäsenet muistelevat hetkeä jolloin kuulivat Alexi Laihon kuolemasta: ”Tunsin heti saadessani puhelun, että nyt Alexi on kuollut”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.10.2021

Kotimaisen metallimusiikin merkkitävimpiin yhtyeisiin lukeutuva Children Of Bodom soitti uransa viimeisen keikan Helsingin jäähallissa 15. päivä joulukuuta 2019.

Bändin lopettamisen jälkeen yhtyeen kitaristi-laulaja Alexi Laiho sekä kitaristi Daniel Freyberg perustivat uuden Bodom After Midnight -nimisen kokoonpanon, jonka taival jäi valitettavasti vain yhden EP:n mittaiseksi Laihon kuoltua 29. päivä joulukuuta vuonna 2020.

Children Of Bodomissa bändin uran loppuun asti soittaneet Henkka Seppälä, Jaska Raatikainen sekä Janne Wirman ovat nyt Roope Latvalan sekä Alexander Kuoppalan lisäksi avanneet ensimmäistä kertaa hieman enemmän julkisesti tilannetta, jolloin kuulivat ensimmäistä kertaa Laihon menehtymisestä joulukuussa 2020.

Bodomissa basistin virkaa hoitanut Henkka Seppälä kertoo videolla saaneensa tiedon Laihon kuolemasta Children Of Bodomia sekä myöskin Alexin viimeistä yhtyettä Bodom After Midnightia manageroineelta Jouni Markkaselta, joka välitti tälle puhelimitse suru-uutisen. Seppälä kertoo videolla melkein pyörtyneensä saatuan tiedon Laihon menehtymisestä ja hän joutui hetkeksi istumaan alas lattialle käymään läpi asiaa päässään. Markkanen kertoi Seppälälle puhelussa yrittäneensä tavoittaa myös Raatikaista sekä Wirmania suru-uutisen tiimoilta mutta ei ollut näitä saanut tavoitettua joten Seppälä päätti itse soittaa bändikavereilleen ja välittää uutisen.

Seppälä soitti Raatikaiselle sekä Wirmanille kertoakseen asian ja siinä vaiheessa, kun hän puhelun alussa käski kumpaakin istumaan ensin alas rauhalliseen paikkaan tiesivät he kumpikin samantien, että Laiho on kuollut.

Wirman kertoo videolla Laihon terveydentilan olleen varsin huono ja yhtyeen jäsenten tavallaan tienneen, että soitto kuolemasta tulee vastaan jossain vaiheessa. Wirman kertoo videolla, että Laihon olisi pitänyt hakea lääketieteellistä apua vaivoihinsa mutta hän ei ollut niin kuitenkaan tehnyt, jonka vuoksi kolmikko osasi odottaa pahinta.

Raatikainen kertoo videon lopussa maanneensa sohvalla kolmen päivän ajan tiedon saatuaan, koska hän ei vain yksinkertaisesti kyennyt tekemään tai ajattelemaan mitään muuta kuin pitkäaikaisen ystävänsä ja bändikaverinsa poismenoa.

Voit katsoa koskettavan videon aiheesta tästä: