Demonurkka vol. 41 (vko. 45/2016)

rp_Demonurkka-2015-245x173.jpgDemonurkassa ollaan tällä erää matalien taajuuksien maassa. Olen alataajuudet mielessäni kaivanut demolaarista kolme yhtyettä, joiden musiikissa nämä salakavalasti kuulijan tajuntaan ja tanssijalkaan vaikuttavat taajuudet ovat vahvasti esillä. Bassottelun taitoa meille tänään esittelevät Trio Pussit, K+K-tactics ja Drug Of Choice, joista jokaiselta olen valinnut yhden kappaleen teille soitettavaksi. Alataajuudet jytisemään.

 

 

 

Trio Pussit – ”Paha maku”  trio-pussit

Trio Pussit tulee taas kahden basistin ja rumpalin voimin. Yhtye on minulle ennestään tuttu, sillä ylistin tämän varsin sekapäisen sakin ”8” EP:tä järjestyksessään kahdeksannessa Demonurkassa. Nyt Trio Pussit pistää hyvän maun rajat koetukselle uudella ”Kultainen tonttu” -EP:llään, joka ei tosin kierrä aivan yhtä kaukaisissa sfääreissä kuin edeltäjänsä. Toki yhtye käsittelee edeleenkin varsin omaperäisiä teemoja kuten kultaisia tonttuja, mutta edeltäjäänsä verrattuna ”Kultainen tonttu” tuntuu silti varsin varovaiselta ja riskittömältä tuotokselta. Trio Pussit on myös lisännyt tavalliseksi luokiteltavaa laulua uuden EP:n kappaleisiin. Kyseessä ei mielestäni ole se kaikkein omaperäisin ratkaisu yhtyeeltä, jonka yksi tunnistettavimpia puolia on laulaja-basisti Matti Närekankaan varsin Les Claypoolmainen laulusoundi. Toki uudella EP:llä on myös vahvat puolensa, kuten kappaleen ”Sienestäjä” puhuttu välikohta, jossa esitellään myrkkysieniä. Julkaisun helposti lähestyttävimmän kappaleen titteli menee suoraviivaiselle ”Paha maku” -kappaleelle, jonka valitsen teille soitettavaksi. Vaikka Trio Pussit ei ylläkään uudella EP:llään aivan edellisen ”8”:n tasolle, jää julkaisusta lopulta, jos ei nyt loistava, niin sentään hyvä maku.


Trio Pussit Facebookissa

trio-pussit

 

K+K-tactics – ”Omnishambleskk-tactics

K+K-tactics on basistista ja rumpalista koostuva instrumentaalimusiikkia tekevä duo Oulusta. Yhtye on julkaissut kuluvan vuoden elokuussa split-kasetin myöskin instrumentaaleja suosivan DUM & BRASS -yhtyeen kanssa. Kyseiseltä julkaisulta löytyy neljä K+K-tacticsin kappaletta, jotka olen saanut kuunneltavakseni. Netistä kuunneltuna kappaleet eivät tosin herätä sen kummempia tunteita puoleen eikä toiseen. Duon soittotaito on kyllä kohdillaan, mutta kiinnostavia riffejä tai iskeviä koukkuja näistä neljästä kappaleesta on vaikea löytää. Toivottavasti voidaan puhua väliaikaisesta tason laskusta, sillä duon vanhempi tuotanto on selkeästi kiinnostavampaa ja etenkin paremmin tuotettua. Toivottavasti split-kasetille päätyneet kappaleet ovat jonkinlaisia välitöitä K+K-tacticsin tuotannossa, ja yhtye kampeaa itsensä mitä pikimmiten takaisin sille tasolle, jolle se kuuluu, sillä parhaana päivänänään tämä omaperäinen ja kiinnostava duo pystyy tekemään hienoa musiikkia.


K+K-tactics Facebookissa

kktactics

 

Drug Of Choice – ”Excusesdrug-of-choice

Noin vuosi sitten Drug Of Choice lähestyi Demonurkkaa neljä kappaletta sisältävällä EP:llään. Kyseinen EP hukkui tuoreeltaan demoläjään, mutta nyt se ja siitä vastuussa oleva yhtye on kaivettu kasan uumenista ja nostettu Demonurkkaan. Drug Of Choice on kyseisen EP:n jälkeen pistänyt pihalle uuttakin materiaalia yhtyeen ensimmäistä kokopitkää enteilevän ”Antidote”-singlen muodossa, mutta nimeämättömän EP:n ensimmäinen kappale ”Excuses” vetää uudesta singlestä voiton, joten arvioin nyt tätä vanhempaa materiaalia. Kyseinen ”Excuses”-kappale on EP:n paras ja toimii eritoten kappaleeseen ahdetun energian ansiosta. Raikkaalla tuotannolla kiillotetut kitara- ja bassoriffit möyrivät makeasti kaiuttimista kuulijan korviin ja meno on muutenkin varsin mallikasta. Kunhan laulaja-basisti saa vielä bassonsa lisäksi lauluäänensä vireeseen, voi tästä tulla vielä jotain vakuuttavaa.


Drug Of Choice Facebookissa

drug-of-choice

 

 

Viikon paras kappale on ”Paha maku”, josta on vastuussa Trio Pussit. Yhtye pääsee siis kipailemaan tulevaisuudessa selviävistä palkinnoista.

 

 

Jos mielit yhtyeinesi Demonurkan syyniin, lähesty meitä demollasi tuossa osoitteessa: http://kaaoszine.fi/demoupload/

Kommentoi julkaisua