Ennakkokuuntelu: My Funeral – Thrash Destruction

Kotimainen thrash metallia soittava My Funeral julkaisee uuden ”Thrash Destruction” nimeä kantavan albuminsa huhtikuun 19. päivä Violent Journey Recordsin kautta. Kaaoszine yhteistyössä Violent Journeyn kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen viikon ajan mahdollisuuden kuunnella kyseisen albumin kokonaisuudessaan sivustollaan ennakkoon. Lue lisää kuunnellakesi albumi.

Yhtye kommentoi albumin kappaleita seuraavasti:

1. ”Into The Fire”:
Tämä biisi oli kuuden tunnin kitaransoiton, punkkupullon ja useamman kaljatölkin tuotos. Treeniksellä tämä muutti muotoaan alkuperäisestä, kun Hannu yhdisti tähän Hoglanmaisen kompin. Koko sovitus tehtiin pilke silmäkulmassa välistä aina naurahdellen ideoille. Esimerkiski ennen toista säköistöä tuleva kliseinen ”all right” huuto tuntui saatanan hyvälle ja levyllehän se oli pakko vetää. Biisi on hyvä osoitus siitä kuinka bändi yhdistelee jokaisen soittajan eri vaikutteita. Sanoitukset voi käsitellä monella tapaa infernaalisesta pelastuksesta, intiaanien uskomuksesta tulen puhdistavan voiman kautta jopa rakkausbiisiksi, onhan tätä myös balladimaiseksi kehuttu.

2. ”Thrash Winter”:
Olen aina mieltänyt Thrash Metallin lämpöisten maiden musiikiksi ja aloinkin leikkiä päässäni ajatuksella yhdistää thrash ja suomalainen talvi kaikkine kliseineen. Kertosäkeistön sanat tuli päähän Freedominationin keikalle kävellessä, pakkasta taisi olla yli 20 astetta. Treeniksellä biisiä sovitettaessa säkeistön rumpukomppi muuttui ja käytännössä lauloin loput sanat suoraan biisiin. Silloinen treeniskin oli muuten niin kylmä että sormia paleli soittaessa, biisin nimikin jäi täten elämään.

3. ”Manhunting Season”:
Tätä biisiä työstettiin jo vanhalla kokoonpanolla mökillä Virroilla päihteitä nauttien ja biisejä nauhoittaen. Minulla oli biisi kertosäkeeseen asti tehty ja sammuttuani Joonakset olivat nauhoittanut biisiin C-osan ja soolon taustan. Sanoitusten alkuperäinen tarkoitus oli kritisoida liian lieviä tuomioita, mutta asiaa tutkittuani ja pohdittuani käänsin kelkkani kun huomasin, kuinka julmia
ihmiset voisivat olla saadessaan oikeuden omiin käsiin.

4. ”Thrashman Standing”:
Ensimmäinen biisi jonkka tein kun vanhoja sävellyksiä päätettiin heittää roskiin. Yhdeltä istumalta sävelletty biisi, mikä osoittautui melko kimurantiksi sovittaa. Biisin nimi syntyi kun itsekkseni heittelin thrash sanaa kaiken mahdollisen eteen. Sanoitukset kertoo voittajatyypistä, joka nousee kaiken paskan jälkeen häviöasemasta aina voittajaksi.

5. ”Alcoholic Madness”:
Paanasen Joonaksen tekemä biisi, joka synty kun perseiltiin mökillä. Alkuunhan tää oli ihan täysin country biisi, hidaskin vielä, mutta kuunnellessani demotuksia keksin nopeuttaa biisiä. Sanoitukset kertoo yllätyksellisesti ryyppäämisestä ja saattaa niistä totuuden peräkin löytyä. Halusin sanoituksiin ”Cowboys from Hell” -henkistä lyriikkaa porukasta joka tulee, ottaa ja häipyy.

6. ”Satanic Black Magic”:
Intro riffi syntyi, kun koitin opetella jotain toista biisiä huonolla menestyksellä. Hidastempoisen intron jälkeen täysi rypistys päälle ja rokkaavan väliosan kautta uudelleen introon. Tämä on viimeisiä biisejä, mitä vanhan kokoonpanon sävellyksistä säästettiin. Biisin nimi tuli kun mietin kuinka ilkeän kuuloinen biisi SlayerinBlack Magic” on, että vieläköhän tuota jotain saatanallisempaa keksisi, näinhän sitä tuli sitten päässä yhdisteltyä. Sanoitukset kertoo fiktiivisen tarinan keskiaikaisesta saatananpalvonnasta, joka itseäni kiehtoo paljolti.

7. ”Deathrash till Death”:
Tämä oli ensimmäine biisi, jonka tälle levylle tein. Jokaisella Thrash bändillähän on oltava oma ”Thrash Till Death” biisi ja kun meidät vielä silloin vielä Deathrashiksi myönsin päätin tehdä meille sitten ”Deathrash till Death”:in. Kertosäkeen sanat tulivat helposti ja riffi myötäilemään sanoja vielä helpommin, siihen sitten loput riffit ja sanoitukset ympärille.

8. ”Killing Spree”:
Tähän biisiin tuli keksittyä Joonaksen aikoja sitten tekemä riffi uudelleen, treeniksellä sitten ihmeteltiin miten kuulostaa tutulta. No vittujakos siinä miettimään kun riffi toimii joten käyttöön. Lyriikat käsittelevät yksilön vapauden viemistä ja siitä syntyviä seurauksia. C-osasta löytyy myös viimeiset rippeet death metallia.

9. ”Slay Them All”:
Tämä oli sitten toinen levylle tehty biisi. Halusin tehdä debyytillä olleen ”Legionsin” tyylisen biisin ja kuten edelläkin mainittu myös tämän sävelsin yhdeltä istumalta. Sanoitukset ovat suoraa jatkumoa ”Legionsille” kertoen helvetin sotajoukoista, joka iskee myrskyn lailla kyliin tuhoten ja murskaten kaiken. Tästä biisistä muuten löytyy yksi hienoimmista sooloista ikinä!

10. ”Thrash Destruction”:
Ja viimeiseksi tehty biisi. Levyltä puuttui vielä yksi ralli ja päätin tehdä kunnon rypistyksen. Päätin yhdistää Slayerin raakuuden ja nopeuden ja Panteran grooven joka yhdistetään iskevään kertosäkeeseen. Treenikselle mentäessä tämä oli aika raakile, mutta biisi saatiin porukalla kasaan hyvinkin äkkiä, todistaen uuden kokoonpanon toimivuuden. Tähän biisin löytyi se nuoruuden vimma mikä näitä hommia aloittaessa vallitsi, sanoitustenkin käsitellessä samaa aihetta.

Ennakkokuuntelu on päättynyt!