Kuin pieni pala Joensuuta – Stonehillsin esikoisalbumi on lämminhenkinen ja hieno kokonaisuus

Kuvittele mielessäsi kauniisti taivaanrantaa sävyttävä kellertävä auringonlasku, lämmin ilma ja joukko läheisimpiä ystäviä kävelemässä kaupungin keskustassa. Olosi on rentoutunut, iloinen ja huoleton. Tätä kaikkea se voi olla myös kuunnellessasi Stonehillsin debyyttialbumia.

Vuonna 2017 Joensuussa muotoutunut viisihenkinen Stonehills julkaisi toukokuussa esikoisalbuminsa. Itsensä osuvasti alternative countryksi luokitteleva orkesteri soittaa melankolista, kaunista, kevyttä rockia, jota sävyttää kaihoisasti soiva viulu. ”Hearts & Aces” on kuin kantrin ja rockin täyteläinen sekoitus, joka onnistuu puhuttelemaan kuuntelijaa niin melodioidensa kuin sanoitustensakin suhteen.

Kaikkiaan yksitoista kappaletta kattava debyytti on eheä kokonaisuus, joka ei lähde rönsyilemään. ”Hearts & Acesillä” on selkeä fokus, jonka ympärille kaikki kappaleet kietoutuvat. Tämä ei tosin tarkoita sitä, etteikö erilaisia sovituksia löytyisi. ”Time”, ”Diamond Eyes” ja ”The Last Bar In This Town” lukeutuvat levyn vauhdikkaimmiksi teoksiksi. Jälkimmäisin on soundillisesti kuin suoraan 70-luvulta. Kappaletta kuunnellessa voin hyvin kuvitella yhtyeen veikkosten kävelevän haparoivin askelin Joensuun Kauppakadulla auki olevaa baaria etsien…

Luonnollisesti yksi merkittävä osa Stonehillsin tavaramerkkiä on vokalisti Veli Kivimäen miellyttävä ääni. Kivimäen karismaattisesta äänestä löytyy surumielisyyttä, joka antaa lisäpuhtia ”Dan Lee’s Placen”, ”Sparksin” ja ”The Lonesome Pinen” kaltaisille melankolisille kappaleille. Toki Olli Hirvikankaan kauniisti soiva viulu antaa lisäripauksensa äänimaisemaan ja syventää sitä entisestään.

Kokonaisuudessaan ”Hearts & Aces” on vakuuttava debyyttialbumi, josta on vaikea laittaa paljoa paremmaksi. Levyltä välittyy upeasti Stonehillsin orgaaninen soundi, joka hypnotisoi kuuntelemaan, mikäli sille antaa mahdollisuuden. Albumi näyttää niin ulkoiselta asultaan, kuin kuulostaakin äärimmäisen huolitellulta. Joensuulaisyhtyeen esikoislevy on hieno albumi, johon suosittelen lämpimästi tutustumaan.

9/10

Kappalelista:

 1. Prelude
 2. Time
 3. Diamond Eyes
 4. Dan Lee’s Place
 5. Sparks
 6. The Bride Of Fire
 7. Towboater
 8. Saturday Night
 9. The Last Bar In This Town
 10. The Lonesome Pine
 11. Where Love Still Grows

Stonehills Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit