Pää Kii ottaa kantaa laulajaansa kohdistuneisiin vakaviin syytöksiin: ”Törkeät minua vastaan esitetyt rikossyytteet kuitenkin kiistän”

Somessa on kuohuttu  Punkstoo -nimeä kantavan Instagram-tilin julkaisemista ahdistelu- ja raiskauskertomuksista punk-skenessä. Kyseisellä tilillä on jaettu anonyymisti lukuisia kertomuksia punk- ja rock-skenessä tapahtuvasta seksuaalisesta ahdistelusta, raiskauksista ja muusta järkyttävästä toiminnasta.

Lukuisissa eri tapauksissa vilisee monia samoiksi henkilöiksi miellettyjä, mutta varsinaisesti Instagram-tili ei ole paljastanut tekijöiden identiteettejä kokonaan. Sosiaalisessa mediassa ovat kuitenkin skenen aktiivit ja tavalliset kuuntelijat ottaneet tapaukset vakavasti, ja keskustelua on käyty esimerkiksi suositulla Punk In Finland -foorumilla.

Yksi usein todistuksissa vilissyt henkilö oli ”T” -kirjaimella kulkenut, arvostettu hahmo skenessä. Moni epäili kyseessä olevan esimerkiksi Pää Kii -yhtyeessä vaikuttava Teemu Bergman. Nyt Pää Kii onkin julkaissut sosiaalisessa mediassa tiedotteen koskien kohua, jonka Bergman itse on allekirjoittanut.

”Pahoittelen kaikille loukkaamilleni ihmisille huonoa ja välinpitämätöntä käytöstäni”, Bergman kirjoittaa, ja jatkaa:
”Törkeät minua vastaan esitetyt rikossyytteet kuitenkin kiistän. Asianajajani Hannu Kaitaluoma kommentoi asioita tästä eteenpäin kunhan saa perehdyttyä materiaaliin.
PÄÄ KII:n sovitut esiintymiset on peruttu.
Teemu.”
Mikäli upotus ei näy, näet julkaisun täällä.