Peruutuksia ja siirtämisiä: tämän tiedämme tulevista isoista keikoista ja kiertueista tällä hetkellä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.3.2020

Suomen pääministeri Sanna Marin kertoi eilen hallituksen tiedotustilaisuudessa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet tullaan perumaan toukokuun loppuun saakka. Tehtyjen toimenpiteiden tarkoituksena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Koska useita keikkoja on peruttu tai siirretty, päätimme koostaa yhteen artikkeliin teille, arvon lukijat, mitä tiedämme parhaillaan tulevista isommista keikoista ja kiertueista peruuntumisten ja siirtymisten osalta:

Jethro Tull -kiertue (13.-15.3.2020) siirtyy järjestettäväksi tammikuulle 2021. Uudet päivämäärät täältä.
Nothing But Thievesin keikan (18.3. The Circus) kohtalo on vielä toistaiseksi epäselvä.
Klamydian kevään kiertue on peruttu kokonaisuudessaan. Bändin tiedote aiheesta löytyy täältä.
Battle Beastin maaliskuun Suomen-keikat siirtyvät vuoden loppuun ja keikat järjestetään marraskuussa ja joulukuussa.
Mokoman Sokkelon kivitys 2020 -kiertue peruuntuu loppujen keikkojen osalta.
Apocalyptican maaliskuulle kaavailtu Suomen-kiertue siirtyy maaliskuulle 2021.
Kvelertakin Suomen-kiertue (30.-31.3.) siirtyy toiseen ajankohtaan. Bändi tulee tiedottamaan aiheesta heti kun uusien keikkojen päivämäärät ovat selvillä.
Lamb of God / Kreator / Power Trip -kiertue (30.-31.3.2020) tulee siirtymään uuteen ajankohtaan. Suomen keikan järjestäjä Live Nation tulee tiedottamaan keikasta heti kun saa uuden päivän selville.
Zrock-festivaali siirtyy huhtikuulta järjestettäväksi syyskuulle. Festivaalin uudeksi ajankohdaksi on varmistunut 4.-5.9.2020.
Amorphiksen juhlakeikkojen (11.-13.4. Tavastia) ajankohta siirtyy huhtikuulta heinäkuulle. Keikkojen uudet päivämäärät ovat 21-23.7.2020.
Turmion Kätilöiden levynjulkaisukeikka Helsingin jäähallissa siirtyy syyskuulle. Uudeksi päivämääräksi on varmistunut lauantai 19.9.2020.
Carlos Santanan huhtikuun keikka Hartwall Arenalla peruuntui miehen koko Euroopan-kiertueen peruuntuessa.
Whitesnaken keikan (6.5. Helsingin jäähalli) kohtalo on vielä toistaiseksi epäselvä.
Mew’n keikan (14.5. Kulttuuritalo) kohtalo on vielä toistaiseksi epäselvä.
Alice In Chains -nokkamiehen William DuVallin keikka on peruttu ja se tulee siirtymään todennäköisesti uuteen ajankohtaan. Voit lukea aiheeasta lisää tästä.
Steelfest-festivaali siirtyy toukokuulta järjestettäväksi vuoden päähän. Festivaalin ensi vuoden päivämääriksi on varmistunut 14.-15.5.2021.
Tony Iommin keikan (17.5. Finlandia-talo) kohtalo on vielä toistaiseksi epäselvä.
Machine Head pyrkii siirtämään toukokuun Euroopan-kiertueensa kokonaisuudessaan, ja näin ollen myös Suomen-keikka siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.
Jytäkesä Go-Go -festivaalin (23.5. Suvilahti) kohtalo on vielä toistaiseksi epäselvä.
Stray From The Path -keikka On The Rocksissa todennäköisesti toteutuu 26.5.2020 normaalisti. Aiheesta lisää täältä.
Green Dayn keikan (27.5. Suvilahti) kohtalo on vielä toistaiseksi epäselvä.
Judas Priestin keikan (30.5. Helsingin jäähalli) kohtalo on myöskin vielä toistaiseksi epäselvä.

Lisäksi useat klubit, kuten Rytmikorjaamo sekä Lutakko, ovat ilmoittaneet supistavansa kapasiteettejaan 500 henkeen, jolloin pienemmät tapahtumat toteutuvat, mikäli artistit / keikkajärjestäjät niin toivovat.

Keikkajärjestäjät tuntuvat ottavan koronaviruksen tosissaan myös maailmanlaajuisesti, sillä Billboardin mukaan myös maailman suurin keikkajärjestäjä Live Nation mahdollisesti peruuttaa kaikki kiertueensa viruksen leviämisen minimoimiseksi.