True Black Dawn Nosturi 2018 (1)

Pimeyttä, synkkyyttä ja kuolemaa: Black ja death -metallin täyteinen soittolista viikolta 46

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 18.11.2018
True allack Dawn Nosturi 2018 (1)

Kuluvalla viikolla muisteltiin Steelchaoksen tunnelmia sekä nostetaan odotusta toukokuisesta Steelfestistä. Näiden tunnelmien ääressä viikon musiikki sopii täydellisesti marraskuun pimeään ja värittömään maailmaan. Muutama kepeämpi musiikki löytyy välistä, muistuttaen valosta pilvien takana, mutta vahva pimeys pysyttelee yllämme.

Swallow the Sun
Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Melankolisen doomin mestari Swallow the Sun julkaisee 25. tammikuuta uuden albuminsa “When A Shadow Is Forced Into The Light”.  Julkaisua odotellessa soittolistalla voi fiilistellä ”Silhouettes”-kappaleella, joka löytyy yhtyeen vuonna 2015 julkaisemalta ”Songs from the North I, II & III”-albumilta. Uuden levyn merkeissä bändi lähtee helmikuussa kotimaan kiertueelle, jonka aikataulut voit katsastaa täältä.

Children Of Bodomin kitaristi-laulaja Alexi Laihosta on tulossa kirja, jonka on kirjoittanut Petri Silas. Teos tulee kulkemaan nimellä ”Alexi Laiho – Kitara, kaaos & kontrolli”. Uutisen kunniaksi soittolistalle valikoitui Children Of BodominMy Bodom (I Am the Only One)”-kappale.

Teatraalista metallia soittava Lost in Grey julkaisi toisen trailerin tulevasta ”The Waste Land”-albumistaan, joka näkee päivän valon tammikuussa. Uutta musiikkia odotellessa listalla soi ”Dark Skies”-kappale.

Horna SaariHelvetti Easter Bashissa Tampereen YO-talolla.

Hyvinkään oma äärimetallifestivaali Steelfest tuo kaupunkiin jälleen kansainvälisiä ja kotimaisia esiintyjiä. Soittolistamme virittäytyy toukokuun odotukseen ilmoitettujen kotimaisten bändien kappaleilla. Pohjanmaan rannikoilta saapuva …And Oceans esiintyy Steelfestissä ja bändi on ollut mahdollista nähdä jo lokakuussa The Death of Man -kiertueen tiimoilta Helsingissä ja Jyväskylässä. Bändin ”Trollfan”-kappale tarjoaa lisätunnelmaa.
Black metal -yhtyeen Antimaterian Tieni Kohti Lopullista Tuhoa”-kappale löytyy myös listaltamme, joka on bändin vuonna 2017 julkaisemalta ”Valo aikojen takaa”-debyyttialbumilta.
Lappeenrantalaiselta Hornalta valitsimme ”Vala Pedolle”-biisin, kun taas suicidal black metal -yhtyeeltä Total Self Hatredilta Black Infinity” löysi tiensä listalle. Kappale on bändin huhtikuussa julkaisemalta ”Solitude”-albumilta.
Kuopiolainen Trollheims Grott julkaisi lokakuussa ”Aligned With the True Death” -albumin, jolle toimittajamme antoi 8 pistettä levyarvostelussaan. Julkaisu ei löydy Spotifysta, mutta Youtuben kautta sitä on mahdollista kuunnella:

Toukokuussa Steelfestissä myös esiintyvä, sinfonista black metallia soittava Vargrav julkaisi ”As The Shadows Grow Silent”-kappaleen, joka on mukana bändin tulevalla ”Reign In Supreme Darkness” -albumilla. Mustaan tunnelmaan voi heittäytyä alla olevan videon myötä:

Vaihtoehtorokkia soittava muusikko Joonas Holmén julkaisee huomenna ”Sterner Stuff” -albuminsa, jolta ilmestyi ”Acid”-kappaleen musiikkivideo. Kyseistä levyä odotellessa voi soittolistaltamme kuunnella ”Launching Down on Tracks”-kappaletta.

Kotimaisesta folk metal -yhtye Korpiklaanista tuttu laulaja Jonne Järvelä on työstänyt materiaalia seuraavaa ”Jonne”-albumiaan varten. Tulevalta sooloalbumiltaan on kuunneltavissa ”Kaiho”, jossa vierailee Waltarin Kärtsy Hatakka. Biisiä pääsee tunnelmoimaan myös listamme kautta.

Turkulainen stoner/fuzzrock -yhtye Craneium julkaisee tulevan ”The Narrow Line” albuminsa 7. päivä joulukuuta, jota odotellessa lisäsimme yhtyeeltä ”Ceasing To Exist”-kappaleen listaamme. Bändin livemenon voi todistaa joulukuun 8. päivä levyn julkaisukeikalla Turun Saaristobaarissa, jonne on maksuton sisäänpääsy.

Järvenpääläinen Corpsessed julkaisee ”Impetus of Death”-albuminsa marraskuun 23. päivä. Levyn ”Graveborne”-kappaleesta on nähtävillä musiikkivideo, jota varten on videon tekijän Jussi Kandelin mukaan uhrattu useampi suullinen ienverta ja särkeviä sormia. Kyseinen kappale ei vielä löydy Spotifysta, joten listalle lisäsimme ”Necrosophic Channeling”-biisin. Corpsessedin albumin julkaisukeikka järjestetään Helsingin Bar Loosessa, jossa ovat mukana myös helsinkiläinen Decaying ja Proscription. Edelliseltä lisäsimme soittolistaan ”A Crucial Factor”-kappaleen ja jälkimmäiseltä voi kuunnella ”Thy Black Nimbus Gate”-kappaleen alta:

Evil Angel Nosturi 2018 (2)

Nosturissa järjestetty Steelchaos hemmotteli jälleen black metal -kansaa. Toimittajamme raporttia voi lukea, sekä valokuvaajamme otoksia selailla samalla, kun kuuntelee musiikkia esiintyjiltä. Porvoolainen Cavus käynnisti festarit ja antoi yleisölle perustavanlaatuisen shown. Bändin ”Killtech”-kappale toimikoon soittolistalla maistiaisena. Death metal -yhtye Galvanizer julkaisi helmikuussa “Sanguine Vigil”-debyyttialbuminsa, jolta valikoitui nimikkokappale listaamme mukaan. Nurmolainen True Black Dawn tarjosi vahvaa mustaa energiaa, jonka lisäksi lavalla bändin mukana oli lihakoukuissa roikkuva ihmisruumis. ”Blood For Satan”-klassikko tuo oman säväyksensä soittolistaamme. Lappeenrantalainen, uransa lopettanut Armour nousi vielä viimeisen kerran lavalle ja tarjosi toimittajan sanoin ”räkäisen rokkikeikan ilman mitään ylimääräistä – juuri sitä, mitä tähän väliin kaipasinkin. ” Bändiltä lisäsimme ”Sex Demon”-kappaleen listalle.
Black metal -yhtye Devouring Star julkaisi lokakuussa toisen täyspitkänsä ”The Arteries of Heresy”, jolle toimittajamme antoi 8.5 pistettä levyarvostelussaan. Levy toimii kokonaisuutena, mutta yksittäisenä biisinä nostamme listalle ”Scar Inscriptions”-kappaleen. Mikkeliläinen Morgal esiintyi Steelchaoksen toisena päivänä ja toi paikalle nuorta uhoa, tyyliä ja röyhkeyttä, jota voi kuunnella alta ”Blood for Atazoth”-kappaleestakin. Toimittajamme kuvaili bändiä: ”Morgal on kuin Nifelheimin ja Sarcofagon vesikauhuinen äpärä.”

Hyvinkääläinen, rautaisessa iskussa ollut Azaghal julkaisi syyskuussa ”Valo Pohjoisesta”-albumin, jolta lisäsimme ”Mato Joka Sinut Turmelee”-kappaleen. Oululaisen Impaled Nazarenen Mika Luttinen todisti jälleen olevansa ehkäpä Suomen vihaisin mies ja käskytti bändinsä kanssa kuin mikäkin mielipuoli — ihailtavaa energiaa etenkin bändin ikään nähden. Listalle poimimme “Karmageddon Warriors”-kappaleen. Evil Angel sen sijaan tarjosi Nosturissa 20-vuotisen uransa juhlakeikan, ja bändin musiikin tarjontaan voi heittäytyä Youtuben kautta:

Lahdessa todistettiin stand up -komedian ja kotimaisten bändien yhteisiltama, jota toimittajamme oli todistamassa. Koomikoista koottu  The Comedians osoittautua omalla tavallaan viihdyttäväksi, jonka jälkeen musiikkiesiintyjänä suomi-rockin Popeda nosti tunnelman varmalla tavallaan. Yhtyeen ”Rokkikone” soi listallamme. Illan päättäneeltä Klamydialta soittolistalle lisäsimme toimittajamme suosikin kyseiseltä keikalta, joka oli ”Onneton onnekas”.

Jämsäläinen vaihtoehtorockia soittava Alan Happi julkaisi uuden ”Kulje kanssani”-singlen musiikkivideon kera, jonka kunniaksi kappale kulkeutui listallemme.

Kotimainen sinfonista metallia soittava Nightwish julkaisee ”End Of An Era” -kiertueestaan uuden DVD-painoksen, jolta on nyt nähtävillä ”Sleeping Sun” -kappaleen livevideo. Sama kappale löysi tiensä myös soittolistalle.

Rotten Sound @ MetalDays

Suomeen helmikuussa neljälle klubikeikalle saapuva Napalm Death saa Nosturin keikalle seurakseen Rotten Soundin sekä Kovaa Rasvaa, joista ensimmäiseltä odotusta nostaa ”Harvester Of Boredom”-kappale ja jälkimmäiseltä ”Sivu liusu”-kappale. Tampereen keikoilla lavalle nousee myös Ristisaatto, jonka ”1/2”-EP:n voi kuunnella alta, kuten myös Jyväskylässä Napalm Deathille lavaa lämmittelevän Warfare Staten albumin:

Rockin legenda Michael Monroe julkaisee järjestyksessään yhdettätoista sooloalbumiaan nimeltä ”One Man Gang” keväällä 2019. Uutta levyä odotellessa voi soittolistan kautta rokata ”Dead, Jail Or Rock ’N’ Roll”-kappaleen tahtiin.

Toimittajamme oli katsomassa The Flaming Sideburnsin keikkaa Turussa, josta kirjoittikin illan kokemuksia ja ajatuksia. Bändin ”Blow the Roof”-kappale kulkeutuu soittolistaamme, sillä se oli yksi kappaleista joka nosti tunnelmat kattoon. Keikan aikana toimittajamme tajusi, että Suomen rupisin ja paras perusrock-yhtye on tullut takaisin.

Oululainen violent pop -yhtye Blind Channel on julkaissut tänään uuden kappaleen ”Over My Dead Body”, joka löytyy listaltamme. Yhtye lähtee lähiaikoina Englannin kiertueelle yhdessä All That Remainsin ja Sevendustin kanssa, ja se on myös kiinnitetty tammikuussa käynnistyvälle Eurosonic-festivaalille Alankomaihin sekä helmikuussa järjestettävälle Prime Is Giving -festivaalille Tanskaan.

Helsinkiläinen metallia ja raskasta rockia soittava Killinfear julkaisi ”Silence And Fear”-kappaleensa musiikkivideon kera. Single löytyy bändin joulukuun 7. päivä ilmestyvältä ”Face the Demon” -levyltä sekä myös nyt viikon soittolistaltamme.

Sellometalliyhtye Apocalyptica julkaisee 7. joulukuuta ”Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos – A Live Performance”-DVD:n, jolta on katsottavissa ”Nothing Else Matters” -kappaleen livevideo. Samaan tunnelmaan voi hakeutua listallammekin.

Tamperelainen punkrock-yhtye Huora soitti levynjulkaisukeikan Helsingin Nosturissa, jossa valokuvaajamme oli kaappaamassa livekuvia. Soittolistalle lisäsimme bändiltä ”Maailmanloppu”-kappaleen ja mukaan poimimme myös illan aikana esiintyneen KeskustanEipä vähän siistii”-kappaleen. Baltimoren musiikkia pääsee nauttimaan Youtuben kautta ”Marauder” -kappaleella:

Toimittajamme kuunteli Patrik Viitalan projektin Pitiful Small-time Dealersin ”What We Leave Behind”-EP:n ja antoi sille 4 pistettä levyarvostelussaan.  EP:n ”Memories Of Yesterday”-kappale pelastaa toimittajamme mukaan miellyttävästi etenevällä groovillaan ja soundillaan, joten se saa toimia lisäyksenä listallammekin.

Helsinkiläinen loverock-yhtye D.O.L julkaisi ”Hearts Killing Field”-kappaleensa, jota pääsee tunnelmoimaan listaltammekin.

Stratovarius @ Unholy Winter Fest 2018

Hiljattain ”ENIGMA: Intermission 2” -albumin julkaissut Stratovarius kiertää Suomea neljän keikan verran maalis-huhtikuussa. Kiertueen kunniaksi bändiltä lisäsimme ”Kill It With Fire”-kappaleen.

Huhtikuun 12. ja 13. päivinä Kempeleellä järjestettävässä ZROCK-festivaalissa nähdään ulkomaisten osaajien lisäksi kotimaista taidonnäytettä. Turisas sekä Doom Unit tuovat omat tunnelmansa tapahtumaan ja soittolistaan heiltä tarjoilemme ”To Holmgard And Beyondin”-ikihitin sekä ”The Cradle And The Grave”-kappaleen

Jyväskyläläinen hard rock -yhtye Face The Legacy julkaisi tuoreen ”United As One”-singlensä musiikkivideon kera. Kappaleen siten löytää myös listaltamme.

Tamperelainen Black Royal julkaisi musiikkivideon kappaleestaan ”Denial”, jonka sanoituksessa jatkuu vapaan ajattelun ylistys ja isketään viimeinen naula järjestäytyneen uskonnon tekopyhyyden arkkuun. Kappale löytyy bändin 0,666 vuotta eli 8 kuukautta täyttäneeltä debyyttialbumilta ”Lightbringeriltä” sekä soittolistaltamme.

Post-metal-yhtye Atlases työstää parhaillaan debyyttialbumiaan ja työstö jatkuu edelleen loppuvuoden ajan. Albumi ilmestyy Rain Without End Recordsin kautta ensi keväänä. Atlasesin ”Atone”-kappaleen kera voi makustella bändin tarjontaa ja yhtyeen livemenon voi todistaa Suistoklubilla Hämeenlinnassa 30.11. ja Seinäjoella Bar15:ssa 15.12. Alkuvuodesta 2019 yhtye esiintyy Turun Apollossa yhdessä Calliston kanssa 12.1., Porin Montussa 25.1. ja Bar Edgarissa Loimaalla 23.2.19

Plastic Tears julkaisi uuden kappaleen nimeltä ”Day By Day”, joka luonnollisesti löytää tiensä soittolistallemme. Kyseinen kappale raottaa värikkäästä menneisyydestään tunnetun Plastic Tearsin popimpaa puolta.

Vaasalainen metalliyhtye Rifftera julkaisee ”Across the Acheron”-albumin tammikuun 18. päivä. Levyltä on kuunneltavissa ”Eye of the Storm”-kappale, jota voi kuunnella listaltamme ja jonka videon voi katsoa täältä.

Seinäjokelainen death/black metal -yhtye Whitemour julkaisi kuluvalla viikolla ”Blackheart Deathride”-singlensä verkkoon, joka on mukana bändin ”The Devil Intherits the World”-debyyttialbumilla.

Luetuimmat

Uusimmat