Autenttista rockia Scorpionsin ja Rainbow:n hengessä – arviossa STUD:n ”Circle Of Lies”

STUD ei ole ikänsä puolesta mikään untuvikko, sillä yhtye on perustettu jo vuonna 1986. Yhtye aloitti musiikin esittämisen alun perin suomen kielellä, mutta yhtyeen vokalistin vaihduttua vuotta myöhemmin myös esityskieli vaihtui kansainväliseksi englannin kieleksi. Tämän jälkeen STUD oli pari vuotta aktiivinen, kunnes hajosi vuonna 1989. Jatkoa kuitenkin seurasi vuosikymmenten päästä, kun yhtye julkaisi ”Out Of The Darkness” -debyyttialbuminsa vuonna 2013. Tämän jälkeen on pukannut lisää julkaisuja, ja samaan tahtiin yhtyeen näkyvyys on kasvanut.

Suomalaisyhtye soittaa musiikkia vahvassa 80-luvun rockin hengessä, eikä siis ole ihme, että ”Hey You”:ta tai ”More Than A Woman”:ia kuunnellessa mieleen tulee Scorpions. Albumin muutamasta kappaleesta, kuten ”Circle Of Lies” ja ”Searching For Freedom”, huokuu vastaavasti samanlaisia melodioita kuin Rainbow:lta. ”Seems To Be Right” muistuttaa nimensä puolesta Rainbow:n ”Since You’ve Been Gonea”, muttei sorru kuitenkaan plagiointiin. Vaikka vertaan STUD:ia näihin kahteen isoon rokkijättiin, voin ilokseni todeta sen olevan oikeutettua, sillä suomalaisyhtye tekee kunniaa edellä mainituille.

”Circle Of Lies” on kokonaisuudessaan vahva albumi, jolta ei löydy tyhjäkäyntiä. Levy ruoskitaan läpi aidossa rock ’n’ rollin hengessä, eikä asiassa ole sen suurempaa nokan koputtelua. Albumi suorastaan pursuaa toinen toistaan hienompia kitarasooloja. Vaikka STUD:n tyylissä on havaittavissa menneiden vuosikymmenten mahtien perintöä, on yhtyeellä selkeä, oma visio. Jos albumilta pitäisi valita vain yksi kappale, jota suosittelisin, päätyisin tänään valitsemaan vanhan koulukunnan hevin suuntaan flirttailevan biisin ”Eyes Of Hurricane”. Sen sijaan, että valitsisin vain yhden biisin, suosittelen kuitenkin kuuntelemaan koko albumin ja tekemään omia löytöjä.

8½/10

Kappalelista:

  1. Hey You
  2. Circle Of Lies
  3. Searching For Freedom
  4. No Hero
  5. More Than A Woman
  6. Eyes Of Hurricane
  7. Seems To Be Right
  8. Real Man
  9. You And I
  10. Face Down

STUD Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit