Hard rock ja vanhan koulukunnan hevi kohtaavat Mirrorplainin ”Path of Salvation” -debyytillä

Vaihtoehtoista hard rockia taituroiva Mirrorplain julkaisi syyskuun alussa esikoisalbuminsa ”Path of Salvation”. Vuodesta 2011 alkaen porskuttanut yhtye on ehtinyt julkaista kaksi omakustanteista EP:tä ennen debyyttialbumiaan. Mirrorplain yhdistelee hard rock -soundiinsa perinteisen hevin piirteitä – mutta myös hitusen sinfoniallisuutta ja progea.

Debyytti pitää kuuntelijan vahvassa otteessaan alusta saakka, mutta vasta ”Salvation” herättää kunnolla kuuntelukiinnostusta. Tässä kuusiminuuttisessa kappaleessa otetaan oma kohtalo käsiin ja lähdetään lohikäärmeen selässä pilviin itseä etsimään. ”Salvationin” melodioissa on juuri sitä eeppisyyttä, mitä nämä uhmaa puhkuvat lyriikat kaipaavatkin. ”Eternal Jack” on progempi ja rauhallisempi veto, jossa kuullaan neljän ja puolen minuutin jälkeen vokalisti-kitaristi Christian Döringin pehmeämpää laulutyyliä. Samalla myös kappaleen äänimaailma muuttuu täydellisesti – progemaisesta hevistä siirrytään pianolla ja akustisella kitaralla fiilistelyyn. Ratkaisu on kummallinen mutta toimiva. ”Reparation” alkaa kaihoisasti kauniilla melodioilla mutta piristyy kertosäkeistöissä. Vastaavasti ”Unsought” karistaa kaihoisuuden perinteisillä vanhan koulukunnan heviriffeillä. Kappaleen kertosäkeisiin on sekoitettu myös poprockmaista pirteyttä, joka antaa toisenlaista tarttuvuutta.

Mirrorplainin ”Path of Salvation” on tasaisen vahva täysipitkä, josta ei löydy suuremmin moittimista mutta ei liioin myöskään ylistämisen aihetta. Debyytti on paikoin kaavoihinsa jämähtänyt, mitä yhtye olisi voinut välttää erilaisilla kappaleiden rakenteilla. Bonusraita ”Jerz Off” ja ”Eternal Jack” ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten yhtye olisi voinut tehdä albumista entistä mielenkiintoisemman. Kaiken kaikkiaan Mirrorplainin äänimaailma on miellyttävä yhdistelmä heviä ja rockia, mitä jaksaa kuunnella tylsistymättä. ”Path of Salvation” on mainio perusta, josta Mirrorplain voi lähteä kokeilevampaan suuntaan.

7/10

Kappalelista:

  1. Fortune
  2. Mirrorplain
  3. Salvation
  4. Eternal Jack
  5. Reperation
  6. Unsought
  7. Angel Without Wings
  8. Tower of Babel
  9. Jerz Off (bonus)

Mirrorplain Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit