Demonurkka vol. 24 (vk 14/2016)

Kirjoittanut Tom Frankton - 10.4.2016

Demonurkka 2015Heipä hei, arvon kansalaiset! On jälleen aika käydä läpi demoarkistoja ja poimia arkistojen syövereistä arvosteltavia teoksia. Tällä viikolla nurkan teemana on metallin synkistä synkin alagenre black metal, ”bläkkis”, ja mukana kisaamassa ovat KusenpolttamaruumisMädäntyneen jumalan silmä sekä Flegeton Valve. Tuttuun tapaan valitsen kultakin yhtyeeltä yhden kappaleen, joista parhaan tekaissut orkesteri pääsee kisaamaan paikasta tulevan kesän Dark River -festivaaleilla. Kisan voittaja selviää artikkelin lopussa.

kusenpolttamaruumis - s/tKusenpolttamaruumis – ”Sinä olet kuolema”

Kauniisti nimetty Kusenpolttamaruumis lähestyi Demosetäin syleilyä nimikko-ep:llään, jolta valitsin arvioitavaksi ”Sinä olet kuolema” -kappaleen. Bändi sanoo olevansa black metalia ja d-beat-menoa yhdistelevä proggis, ja tällä kappaleella bändin molemmat puolet näkyvät: kappale sisältää pääosin d-beat-komppausta bläkkikselle tyypillisillä perunatuotantoarvoilla, jotka tuovat kappaleeseen bändin nimeen sopivaa tunnelmaa. Vain piirun verran yli kahden minuutin kestävä rykäisy on tuotantoarvojensa alhaisuudesta huolimatta hyvinkin toimiva veto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyseistä kappaletta ei Youtube-videona löydy, mutta bändin tuotantoon voi tutustua sen Bandcamp-sivulla.

rämpytirämpyti

MJS CoverMädäntyneen jumalan silmä – ”Heikko hetki”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Astetta perinteisempää blast-menoa edustaa viime vuonna perustettu Mädäntyneen jumalan silmä, joka lähestyi Demonurkkaa samana vuonna julkaistulla ”Musta myrsky” -äänitteellään. Kuten edellinenkään bändi, MJS ei tarjoile kuulijalleen mitään järin tuotantoarvoiltaan päätä huimaavaa veivausta, vaan meno on puristeille sopivan likaista ja rosoista. Äänimaailma on kuitenkin huomattavasti täyteläisemmän oloinen ja jätti siten allekirjoittaneen käsiin ehdottoman rujon kokemuksen, mikä tässä musiikkilajissa kuitenkin on varsin positiivinen asia. Kovaa paahtoa.

Bändin Bandcamp-sivu.

paahtoa

Flegeton Valve - FobetorFlegeton Valve – ”Allekirjoita verellä”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turkulainen Flegeton Valve lähestyi nurkkaa viime vuonna julkaistulla ”Fobetor”-julkaisullaan, jolta katsastettavaksi valitsin ”Allekirjoita verellä” -kappaleen. Kappale on muita kilpailijakappaleita kestoltaan huomattavasti pidempi, pidempi kuin kumpikin yhteensä. Ehdin jo aluksi ajatella kappaleen venyvän siten liiallisen pitkäksi, mutta yllätyksekseni kappale on toimiva kokonaisuus. Ainoa asia, joka kappaleesta jäi pahasti risoamaan, on yksi kappaleen kitararaidoista, joka varsin ikävästi pistää korvaan kaiken soitannon läpi. Tästä huolimatta kappale on monipuolinen erilaisten osuuksien takia, sillä mukaan mahtuu nopeampaa ja hitaampaa kaahausta sekä rauhallinen väliosakin.

Myöskään Flegeton Valvea ei löydy YouTuben ihmemaailman syövereistä, mutta tuotantoon voi kuitenkin tutustua bändin Bandcamp-sivun kautta.

realityisaprison

Flegeton Valve Facebookissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

Kilpailijat olivat toinen toistaan rujompia, mutta voittajaksi ylsi monipuolisuudellaan Flegeton Valve. Bändi pääsee siis kisaamaan mahdollisuudesta esiintyä Dark River -festivaaleilla.

Jos mielit saada demosi kuuluville, voit lähettää sen osoitteeseen http://kaaoszine.fi/demoupload/

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat